اطلاعات عمومی

تحقیق در مورد ناصر ملک مطیعی + زندگی نامه ناصر ملک مطیعی

تحقیق در مورد ناصر ملک مطیعی : ناصر ملک مطیعی بازیگر و کارگردان سینمای ایران (قبل از انقلاب) در سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد. قبل از راهیابی به سینما وی تحصیلات خود را در رشته تربیت بدنی انجام داد.

وی در دبستان‌ های تهران چند سال به عنوان معلم ورزش فعالیت می‌ کرد. با این حال پس از ورود به عرصه سینما وی تصمیم گرفت که عمده فعالیت‌ های خود را در زمینه بازیگری، کارگردانی و دوبلوری انجام دهد.

ناصر ملک مطیعی پس از انقلاب به همراه برخی از بازیگران دیگر مانند بهروز وثوقی و محمدعلی فردین با توجه به تغییر چارچوب‌ های حاکم بر سینمای ایران نتوانست به ادامه فعالیت خود در این حوزه بپردازد.

تنها دو مرتبه و در سال‌ های ۱۳۶۱ در فیلم برزخی‌ ها و در سال ۱۳۹۲ در فیلم نقش نگار به ایفای نقش پرداخت. وی پس از انقلاب فعالیت‌ های خود را در مشاغلی مانند مشاور املاک و قنادی انجام می‌ داد.

تحقیق در مورد ناصر ملک مطیعی

ناصر ملک مطیعی، قبل از انقلاب

ناصر ملک مطیعی فعالیت خود را در سینما قبل از انقلاب و با حضور در فیلم واریته بهار آغاز کرد. وی مدت کوتاهی در این فیلم حضور یافت. این فیلم در سال ۱۳۲۸ به کارگردانی پرویز خطیبی ساخته شد.

دومین فیلمی که ناصر ملک مطیعی در آن ایفای نقش کرد، شکار خانگی نام دارد. یک فیلم که در سال ۱۳۳۰ توسط علی دریابیگی کارگردانی شد. جالب است بدانید که در این فیلم ناصر ملک مطیعی تنها در یک صحنه یک جمله کوتاه بیان می‌ کند.

سرانجام وی توانست در سال ۱۳۳۱ نقش موثری در فیلم ولگرد داشته باشد. این فیلم سبب شده که محبوبیت وی به اوج برسد. پس از موفقیت در فیلم ولگرد بلافاصله وی با یک فیلم به کارگردانی حسن خردمند تحت عنوان گرداب توانست خود را بیش از پیش بر سر زبان‌ ها بیندازد. فیلم گرداب که نخستین فیلم رنگی سینمای ایران شناخته می‌ شود، در سال ۱۳۳۲ ساخته شد.

در همین سال وی به ایفای نقش در فیلم غفلت پرداخت. جالب است بدانید که در ازای بازی در دو فیلم وی ماهیانه هزار تومان به عنوان دستمزد دریافت می‌ کرد.

فیلم بعدی که ناصر ملک مطیعی در آن به ایفای نقش پرداخت یک فیلم متفاوت بود. فیلم چهارراه حوادث به کارگردانی ساموئل خاچیکیان در سال ۱۳۳۳ ساخته شد. نقشی که ناصر ملک مطیعی به ایفای آن پرداخته بود نسبت به نقش‌ های پیشین تفاوت‌ های زیادی داشت.

همچنین ببینید  به نظر شما چرا هر چیزی را که با ارزش است به خوبی از آن مراقبت میکنیم

از دیگر فیلم‌ های ناصر ملک مطیعی می‌ توان گزینه‌ های زیر را نام برد.

فیلم اتهام

بازگشت به زندگی

عروس فراری

طلسم شکسته

دشمن زن

دوقلوها

اول هیکل

عمو نوروز

آرامش قبل از طوفان

عسل تلخ

سایه سرنوشت

آس و پاس

در سال ۱۳۴۱ ملک مطیعی تصمیم گرفت که لباس جاهل‌ ها و کلاه مخملی‌ ها را پوشیده و به ایفای نقش بپردازد. قبل از وی این لباس‌ ها را مجید محسنی و عباس مصدق بر تن کرده بودند. در این خصوص باید بدانید که محمدعلی فردین به جز دو فیلم زن‌ها فرشته‌ اند و ایوب به هیچ عنوان حاضر نشد که لباس‌ ها را پوشیده و در آن ها به ایفای نقش بپردازد.

در سال 1341 ناصر ملک مطیعی در فیلم‌ هایی با پوشش متفاوت حضور یافت که توانست بخش زیادی از بینندگان را مجذوب هنرنمایی خود کند. حضور در فیلم‌ های کلاه مخملی با معرفت‌ ها، مردها و جاده‌ ها، ابرام در پاریس، سالار مردان و همچنین مردان روزگار با کت و شلوار مشکی، کفش چرمی نوک تیز، پیراهن سفید، دستمال یزدی و کلاه مخملی سبب شد که چهره‌ ای متفاوت و ماندگار از این بازیگر شاهد باشیم.

با وجود اینکه قبل از ایفای نقش در فیلم قیصر، ناصر ملک مطیعی با پوشیدن لباس کلاه مخملی در فیلم‌ های مختلف ظاهر می‌ شد ولی راز موفقیت وی را می‌ توان حضور در فیلم قیصر تحت عنوان داش فرمان عنوان کرد. پس از این فیلم که اتفاقا ناصر ملک مطیعی در آن نقش کوتاهی ایفا کرده بود به طور مکرر برای ایفای نقش کلاه مخملی توسط کارگردانان دعوت می‌ شد.

از جمله فیلم‌ های دیگری که پس از قیصر، ناصر ملک مطیعی با این سبک و استایل در آن ها به بازی پرداخته بود، می‌ توان به علی بی غم، طوقی، رقاصه شهر، کاکو و سه قاب اشاره نمود.

در این زمان بود که ناصر ملک مطیعی تصمیم گرفت که مقداری خود را از سنخ جاهل جدا کند. هر چند که نتوانست با تلاش‌ های فراوان به توفیق زیادی در این خصوص دست پیدا نماید.

در سال ۱۳۵۵ در فیلمی به کارگردانی ایرج قادری تحت عنوان بت، نقش یک گروهبان ژاندارمری را بازی کرد.

ناصر ملک مطیعی، پس از انقلاب

ناصر ملک مطیعی به واسطه تغییر چارچوب‌ های حاکم بر سینمای ایران پس از انقلاب در سال ۱۳۵۷ نتوانست فعالیت خود را در حوزه بازیگری ادامه دهد. وی بیان کرد که در این سال‌ ها دوران سختی را سپری کرده است. از یک طرف علاقه مفرط به فیلم و سینما و از طرف دیگر انزوا و تنهایی وی را آزرده کرده بود.

همچنین ببینید  تحقیق در مورد دریا قلی کلاس ششم

به هیچ عنوان قابل درک نبود که یک بازیگر بزرگ در حد ناصر ملک مطیعی شرایط کاری نداشته باشد. پس از مدتی وی نقش کوتاهی در فیلم برزخی‌ ها ایفا نمود. جالب است بدانید که در تیتراژ پایانی این فیلم نام ناصر ملک مطیعی نیز به نمایش در نیامد. شرایطی که سبب شد وی به طور کامل از بازیگری دلسرد شود.

سرانجام ۳۵ سال دوری ناصر ملک مطیعی از سینمای ایران به پایان رسید. وی توانست در فیلم نقش نگار به کارگردانی علی افشانی به ایفای نقش بپردازد.

پس از انقلاب وی به واسطه اینکه فعالیت هنری انجام نمی‌ داد در مشاغلی مانند مشاور املاک و قنادی مشغول به کار شد.

برخی از بهترین فیلم‌ های ناصر ملک مطیعی

قیصر

در سال ۱۳۴۸ یک فیلم تحت عنوان قیصر به کارگردانی مسعود کیمیایی ساخته شد. هر چند ناصر ملک مطیعی در این فیلم نقشی طولانی و پررنگ نداشت ولی بازی اش مورد تحسین قرار گرفت. فیلم قیصر یکی از فیلم‌ های ماندگار در سینمای ایران بوده که از آن به عنوان نماد ناموس پرستی یاد می‌ کنند.

طوقی

در سال ۱۳۴۹ علی حاتمی یک فیلم تحت عنوان طوقی را کارگردانی کرد. ناصر ملک مطیعی در این فیلم به ایفای نقش آسید مصطفی پرداخت. با وجود اینکه در این فیلم، ملک مطیعی به ایفای نقش یک دایی خیانتکار پرداخت ولی کارگردان به خوبی توانسته بود با کنترل کردن وی یک بازی مقبول‌ از آن بگیرد.

سلطان صاحبقران

علی حاتمی در سال ۱۳۵۴ فیلم سلطان صاحبقران را کارگردانی کرد. بسیاری از منتقدین این فیلم را بهترین کار از علی حاتمی می‌ دانند. حضور موفق ملک مطیعی در این فیلم نیز سبب شده بود که استقبال برای تماشای آن افزایش یابد. در این فیلم ناصر ملک مطیعی به ایفای نقش امیرکبیر پرداخت.

درگذشت ناصر ملک مطیعی

ناصر ملک مطیعی در تاریخ چهارم خرداد ماه ۱۳۹۷ به علت مشکلات کلیوی و مشکلات تنفسی و در سن ۸۸ سالگی درگذشت. پیکر وی روز بعد با حضور جمع کثیری از مردم و اهالی سینما در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع و آرام گرفت.

مطالب پیشنهادی :

تحقیق دانش آموزی درباره گلچین گیلانی شاعر شعر باران

تحقیق در مورد زبان فارسی و تاریخچه آن

اگه خوب بود امتیاز بده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا