اطلاعات عمومی

در زمان ساسانیان مردم به چند گروه تقسیم شدند

در زمان ساسانیان، مردم به چهار طبقه تقسیم می‌شدند:

  • روحانیان (آسروان): این طبقه شامل موبدان، قضات، دانشمندان دینی و روحانیون دیگر بود. آنها مسئول نگهداری و اجرای آیین زرتشتی و آموزش مردم بودند.
  • جنگیان (ارتیشتاران): این طبقه شامل ارتش، فرماندهان نظامی و سایر افراد وابسته به ارتش بود. آنها مسئول دفاع از کشور و اجرای احکام شاه بودند.
  • دبیران (دبیران): این طبقه شامل کارمندان دولت، کاتبان، مورخان و سایر افراد وابسته به امور اداری و مالی بود. آنها مسئول اداره امور کشور بودند.
  • توده ملت (وستریوشان): این طبقه شامل کشاورزان، پیشه‌وران، بازرگانان و سایر افراد غیرنظامی بود. آنها مسئول تولید محصولات کشاورزی و صنعتی و تأمین مایحتاج زندگی کشور بودند.

هر یک از این طبقات دارای حقوق و وظایف خاص خود بود. طبقه روحانیون از بالاترین مقام و احترام برخوردار بود و طبقه توده ملت از کمترین مقام و احترام برخوردار بود.

این طبقه‌بندی اجتماعی در زمان ساسانیان بسیار مهم بود و تأثیر زیادی بر جامعه داشت. این طبقه‌بندی به ایجاد ثبات و امنیت در جامعه کمک می‌کرد و به حفظ فرهنگ و آیین زرتشتی نیز کمک می‌کرد.

البته باید توجه داشت که این طبقه‌بندی اجتماعی در زمان ساسانیان به شکل کامل و یکپارچه در تمام مناطق ایران وجود نداشت. در برخی مناطق، مانند مناطقی که تحت نفوذ فرهنگ‌های دیگر قرار داشتند، ممکن است این طبقه‌بندی متفاوت بوده باشد.

مطالب یشنهادی :

حکومت ساسانیان چگونه به وجود آمد کلاس چهارم

نام پایتخت ساسانیان چه بود کلاس چهارم

4/5 - (16 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا