تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد سیاره مشتری کلاس چهارم

تحقیق در مورد سیاره مشتری : در این بخش از تاپ ناپ ، مقاله ای کامل و دانش آموزی درباره سیاره مشتری ، مناسب برای پایه چهارم ابتدایی تهیه شده است.

تحقیق در مورد سیاره مشتری

سیاره مشتری (Jupiter)  یا برجیس پنجمین سیاره از خورشید و بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. این سیاره آنقدر بزرگ است که جرم آن بیش از دو برابر کل سیارات دیگر است. سیاره مشتری 318 برابر بزرگ تر از زمین است و بیشتر شبیه به یک ستاره است.

مشتری یک غول بزرگ گازی است که سطح جامد ندارد. در اطراف این سیاره حلقه هایی وجود دارد که اطراف آن را احاطه کرده اند، اما آنها بسیار کم نور هستند و به سختی دیده می شوند. مشتری همان مواد تشکیل دهنده خورشید را دارد و اگر کمی بزرگتر می شد مشتعل می شد و به خورشید دوم در منظومه شمسی تبدیل می شد.

این سیاره با 79 قمر یا ماه دارد و بعد از زحل که 82 قمر دارد، در رتبه دوم قرار دارد. مشتری بین سیاره های مریخ و زحل قرار دارد و می توان با چشم غیر مسلح و بدون تلسکوپ آن را مشاهده کرد. ستاره شناسان  در قدیم سیاره مشتری را ژوپیتر نامیدند که به معنی خدای آسمان ها است. در واقع سیاره مشتری سومین جرم درخشان آسمان شب بعد از زهره و ماه است.

سطح و ساختار سیاره مشتری

مشتری یک غول گازی شبیه سیاره زحل است و بیشتر از هیدروژن و هلیوم ساخته شده است. اما یک هسته جامد به بزرگی زمین دارد. این سیاره با ابرهای چرخان نواری شکل رنگی پوشیده شده است.

جو یا اتمسفر سیاره مشتری بسیار غلیظ و حاوی آمونیاک، گوگرد، متان و بخار آب است. در بین سیاره های منظومه شمسی ، مشتری بزرگترین جو سیاره ای را دارد.

مشتری بعد از سیاره زهره دومین شی بسیار درخشان در آسمان شب است. حلقه های نازک مشتری  از سنگ های ریز و گرد و غبار تشکیل شده اند. آنها بسیار کوچک تر و کم نورتر از حلقه های اطراف زحل هستند.

بررگی مشتری اثرات گرانشی قوی بر سایر اجزای منظومه شمسی ایجاد می کند مثلا می تواند مسیر ستاره های دنباله دار را تغییر می دهد. چگالی مشتری بسیار کم است و فقط حدود 1.3 برابر آب. برای مقایسه بهتر است بدانید زمین بیش از 5.5 برابر چگال تر از آب است.

همچنین ببینید  تحقیق کودکانه در مورد سگ + تحقیق دانش آموزی و کوتاه درباره زندگی سگ ها

مشتری چهار قمر بسیار بزرگ دارد: آیو، اروپا، کالیستو و گانیمد دارد.  گانیمد از سیاره عطارد بزرگتر است. دانشمندان بر این باورند که اروپا، کالیستو و گانیمد ممکن است در سطح خود آب داشته باشند. وجود  آب در منظومه شمسی به جز روی زمین بسیار نادر است و امکان زیستن به موجودات می دهد.

آب و هوای سیاره مشتری

مشتری با اینکه فاصله زیادی از خورشید دارد خیلی سرد نیست چون در درون آن گرمای زیادی تولید می شود. این سیاره دارای ابرهای نواری است که توسط بادهای شدید شرقی-غربی به دور سیاره رانده می شوند. این ابرهای نواری رنگی را به راحتی می توانید با یک تلسکوپ کوچک ببینید.

مشتری دنیایی از الگوهای پیچیده آب و هوایی است و دارای طوفان های  طولانی مدت بسیار بزرگی است که به شکل لکه های قرمز دیده می شوند. الگوهای آب و هوایی این سیاره گاهی طی چند ساعت تغییر می کند و طوفان های متعددی در آن رخ می دهد.

در سطح مشتری طوفان های قدرتمند و حتی رعد و برق رخ می دهد. جریان های شدید هوا در این سیاره به سمت بالا هستند و ابرهای درخشان و متراکم تشکیل می دهند که مشتری را بسیار زیبا جلوه می‌ دهد.

روز و شب در سیاره مشتری

میانگین فاصله مشتری از خورشید حدود 778 میلیون کیلومتر است که حدود پنج برابر بیشتر از زمین است. مشتری نسبت به هفت سیاره دیگر خیلی سریع تر روی محور خود می چرخد به همین دلیل یک روز سیاره مشتری خیلی کوتاه و فقط حدود 10 ساعت است.

اما حدود 12 سال طول می کشد تا به دور خورشید بچرخد. بنابراین در این سیاره مردم هر 12 سال یکبار جشن تولد می گیرند و یک سال به سن آنها اضافه می شد. البته به دلیل شرایط این سیاره هیچ وقت انسان نمی تواند روی آن زندگی کند. چرخش سریع مشتری باعث شده مثل سایر سیارات کاملاً کروی نباشد.

حقایق جالب درباره مشتری

یکی از جالب ترین موارد در رابطه با سیاره مشتری است . که به دلیل  گرمای بیش از حدی که ساطع می کند هر سال 2 سانتی متر کوچک می شود. دانشمندان معتقدند که این سیاره در زمان شکل گیری دو برابر اندازه فعلی اش بوده است. این سیاره بطور مداوم توسط سیارک ها و ستاره های دنباله دار بمباران می شود.

مهم ترین قمر مشتری قمر اروپا نام دارد است که ممکن است روی خود آب داشته باشد. بنابراین شانس زیادی برای زندگی انسان در آینده دور دارد. یکی دیگر از قمرهای جالب مشتری قمر آیو است. این قمر در واقع فعال ترین جرم آتشفشانی کشف شده در منظومه شمسی است.

همچنین ببینید  تحقیق در مورد منبع نور کلاس سوم + تعریف منبع نور و انواع آن

اگر بخواهیم یک فضاپیما به مشتری بفرستیم، جایی برای فرود آن وجود نخواهد داشت. یک فضاپیما همچنین به دلیل دماها و فشارهای شدید که فضاپیما را خرد، تبخیر و ذوب می کند، قادر به پرواز نخواهد بود.

تصور می شود که میدان مغناطیسی شدید مشتری عاملی در محافظت از زمین در برابر بمباران بدتر شهاب سنگ ها باشد.

اندازه سیاره مشتری در مقایسه با زمین

مشتری دارای شعاع 69.911 کیلومتر  و قطر در در حدود 142.984 کیلومتر است. همانطور که گفتیم مشتری بزرگترین سیاره در منظومه شمسی است. در مقایسه با زمین باید بگوییم که شما می توانید حدود 1.300 کره زمین را در مشتری قرار دهید.

جو مشتری حدود 86 درصد هیدروژن و 14 درصد هلیوم دارد که ترکیبی مشابه خورشید با حدود 71 درصد هیدروژن و 28 دارد. این سیاره اگر جرمی حدود ۷۵ برابر بیشتر از جرم فعلی خود به دست بیاورد به یک ستاره مانند خورشید تبدیل می شود. این سیاره از گازها و مایعاتی تشکیل شده است که دائماً در اطراف می چرخند.

مشتری بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است که این بررسی ها با اولین مشاهدات در سال 1610 توسط گالیله آغاز شد. از آن زمان، فضاپیماهای زیادی برای گرفتن عکس و جمع آوری اطلاعات بع مشتری فرستاده شده اند. در دهه 1970 پایونیر 10 و 11 و همچنین وویجر 1 و 2 برای کاوش به مشتری رفتند. فضاپیمای گالیله به دور این غول گازی چرخید و یک کاوشگر به جو فرستاد. در سال 2016 فضاپیمای ژوئن ناسا برای مطالعه به این سیاره سفر کرد.

آیا امکان زندگی در سیاره مشتری وجود دارد؟

همانطور که گفتیم شرایط مشتری برای زندگی مساعد نیست. فشارها و دماهای متغیر با طوفان های عظمیم امکان حیات را به موجودات نمی دهد. اما برخی از قمرهای آن می توانند مکان مناسبی برای زندگی باشند.

تصور می‌شود که قمر اروپا یکی از بهترین مکان‌ هایی است که تاکنون در هر نقطه از منظومه شمسی برای زندگی مساعد است. این قمر اقیانوس های بزرگی از آب دارد که زندگی را امکان پذیر می کند.

بیشتر بخوانید :

تحقیق در مورد سیاره اورانوس کلاس چهارم

تحقیق در مورد سیاره مریخ کلاس چهارم

2 تحقیق در مورد سیاره ها برای کلاس چهارم و پنجم

تحقیق در مورد سیاره نپتون کلاس چهارم

تحقیق در مورد سیاره عطارد کلاس چهارم

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا