تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد سوره تین + مقاله دانش آموزی درباره سوره تین

تحقیق در مورد سوره تین

تین در لغت به معنی میوه انجیر می‌ باشد. در این سوره خداوند در آیه اول به تین (انجیر) سوگند خورده است، به‌ همین دلیل این سوره را تین نامیده اند. البته سوره تین را گاهی سوره زیتون هم می نامند.  کلمه تین فقط یک بار در قرآن آورده شده است آن هم در این سوره می ‌باشد.

 ترتیب قرار گرفتن سوره‌ تین

سوره تین در قرآن کریم نود و پنجمین سوره است. ترتیب قرار گرفتن آن بعد از سوره شرح و قبل‌ از سوره علق بوده و در جزء سی ام قران قرار دارد.

تعداد حروف، کلمات و آیات سوره تین

  • تعداد حروف :162 حرف
  • تعداد کلمه :34  کلمه
  • تعداد آیات : 8 آیه

سوره‌ تین بیست و هشتمین سوره‌ نازل‌ شده بر پیامبر است که بعد از سوره بروج نازل شده ‌است.

 مکی یا مدنی بودن سوره تین

 مکی بودن یک سوره یعنی  زمانی ‌که پیامبر در مکه بودند سوره بر ایشان نازل شده باشد. مدنی بودن یک سوره یعنی زمانی‌ که پیامبر به مدینه مهاجرت کردند سوره بر پیامبر نازل شده باشد. در مورد سوره تین باید بگوییم که این سوره مکی است، یعنی در مکه بر پیامبر نازل شده است.

متن و ترجمه سوره تین

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ

سوگند به انجير و زيتون

وَطُورِ سِينِينَ 

و طور سينا

وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ

و اين شهر امن [و امان]

لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ

[كه] براستى انسان را در نيكوترين اعتدال آفريديم .

ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ 

سپس او را به پست‏ ترين [مراتب] پستى بازگردانيديم.

إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ 

مگر كسانى را كه گرويده و كارهاى شايسته كرده‏ اند كه پاداشى بى‏ منت‏ خواهند داشت.

فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ

پس چه چيز تو را بعد [از اين] به تكذيب جزا وا مى دارد

أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ 

آيا خدا نيكوترين داوران نيست

تفسیر سوره تین

قبل ‌از هر چیزی باید بگوییم در آیه اول، کلمه تین که سوره با آن شروع شده به‌ معنای انجیر است و کلمه بعدی‌ زیتون است که دو میوه خوراکی می ‌باشند.

خداوند در این سوره به این دو میوه که از نشانه‌ های آفرینش الهی هستند و دارای خواص غذایی و درمانی بسیار زیادی می ‌باشند قسم خورده و بنده‌ های خود را با این میوه‌ ها آشنا کرده و آنها را از خواص این میوه‌ ها آگاه می ‌کند.

در آیه بعدی خداوند به کوه سینا سوگند خورده است. کوه سینا یکی از کوه‌ های معروف در همه ادیان الهی می‌ باشد. در واقع همان کوهی است که خداوند برای اولین‌ بار با حضرت موسی سخن گفته و بر وی وحی نازل کرده است. حضرت موسی همیشه برای مناجات و عبادت به کوه سینا می ‌رفت.

در آیه سوم خداوند به شهر امن قسم خورده است. شهر امن در واقع همان شهر مکه است که کعبه و مسجد الحرام در این شهر قرار دارند. این شهر دارای احترام خاصی در نزد خداوند است و در همان ‌جا حضرت محمد به پیامبری مبعوث شد.

تفسیر معنای سوره تین

خداوند در این سوره می ‌خواهد بگوید که انسان ‌ها را به بهترین شکل خلق کرده ‌ام و انسان ‌ها اشرف مخلوقات هستند.  بعد از آن خداوند در ادامه این سوره بهترین مخلوقات خود را یک ‌بار دیگر به همگان معرفی می ‌کند. در واقع خدا به ما انسان‌ ها عزت بخشیده و ما را اشرف مخلوقات نامیده است. خدا در جسم بی‌ جان ما روح دمیده و به ما قدرت فکر کردن و تصمیم‌ گیری داده است. بنابراین ما می توانیم با استفاده از عقل خود بهترین راه را برای زندگی  و رشد کردن انتخاب کنیم و همواره از یاد خدا غافل نشویم.

 خداوند همچنین تذکر می‌ دهد که اگر از دستورات خدا سرپیچی کنیم و خدا را فراموش کنیم، خداوند دیگر ما را دوست ندارد و ما را به پایین‌ ترین حد ممکن تنزل می دهد. خداوند به کسانی که به او ایمان دارند و اعمال صالح و نیکو انجام می‌ دهند و از دستوراتش پیروی می کنند، پاداش بسیار زیاد و تمام نشدنی اعطا می کند.

خداوند از ما می‌ خواهد که از دستوراتش پیروی کنیم همواره به یاد او باشیم و او را عبادت کنیم و به ‌روز قیامت و حسابرسی باور داشته باشیم. در انتها به ما یادآور می ‌شود که خداوند بهترین حاکمان است و همیشه در کنار ما بوده و ما را از شر بدی ‌ها حفظ کرده و به سوی نیکی‌ ها هدایت می ‌کند.

اهمیت خواندن سوره تین

حضرت محمد (ص) می ‌فرماید: هر کس سوره تین را بخواند خداوند پاداش بسیار زیادی به او می‌ دهد. در واقع مانند این است که آن شخص، رسول خدا را زیارت کرده باشد و اگر آن شخص گرفتاری داشته باشد، خداوند گره از مشکلاتش باز می ‌کند و درهای رحمت خود را به رویش باز خواهد کرد.

همچنین در جایی دیگر می فرماید هر کس این سوره را قرائت کند خداوند ثواب یک روز، روزه داری را به عنوان پاداش برای او ثبت می‌ کند.

بیشتر بخوانید:

تحقیق در مورد سوره توحید

تحقیق در مورد سوره انسان

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا