تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد سوره ابراهیم + مقاله دانش آموزی درباره سوره ابراهیم

تحقیق در مورد سوره ابراهیم : حضرت ابراهیم علیه السلام که به او خلیل ‌الله (دوست خدا) هم گفته می شود یکی از پیامبران بزرگ  الهی می باشد. کتاب آسمانی حضرت ابراهیم صحف نام دارد.

حضرت ابراهیم در دوره‌ پادشاهی نمرود ستمگر به پیامبری مبعوث شد و مسئولیتش دعوت کافران و بت ‌پرستان به یکتاپرستی بود. حضرت ابراهیم اولین کسی بود که کعبه را بنا کرد و و بنیان گذار رسوم به حج رفتن مسلمانان می باشد.

علت نامگذاری سوره ابراهیم

در این سوره به‌ دلیل این ‌که داستان زندگی حضرت ابراهیم و حوادث آن دوران بیان شده و از معجزات او سخن گفته شده است سوره‌ ابراهیم نام گذاری شده‌ است . نام حضرت ابراهیم شصت و نه بار در قرآن تکرار شده ‌است.

 ترتیب نزول سوره ابراهیم

 سوره ابراهیم هفتاد و دومین سوره‌ ای است که بر پیامبر گرامی ما نازل شده است. این سوره در قرآن کریم  قبل ‌از سوره حجر و بعد از سوره رعد آورده شده است. این سوره در صفحه بندی قرآن در جایگاه چهاردهم قرار دارد.

 تعداد آیات سوره ابراهیم

سوره ابراهیم دارای 52 آیه است.

تعداد کلمات و حروف

این سوره دارای 33 کلمه و 3541 حرف ‌می باشد.

سوره ابراهیم در جزء سیزدهمین سوره قرآن قرار دارد.

سوره‌ ی ابراهیم در مکه بر پیامبر نازل شده ‌است، پس یک سوره مکی است.

روایت سرگذشت پیامبران گذشته

 در سوره ابراهیم در آیه 6 تا 8 درباره حضرت موسی و صحبت او با قوم بنی ‌اسرائیل و هدایت و دعوت آنها به خداپرستی سخن گفته شده است.

همچنین در آیه‌ های ۳۵ تا 41 درباره حضرت ابراهیم و مناجات‌ هایش و اینکه چگونه کعبه را بنا کرد و شکرگزاری او بابت صاحب اولاد شدن آن ‌هم در سنین پیری صحبت به میان آمده است.

خلاصه این سوره در مورد بیان اعتقادات و سرگذشت هاى عبرت انگیز اقوام گذشته بوده و از رسالت پیامبران و نزول کتب آسمانى سخن به میان آمده است.

فضیلت تلاوت این سوره ابراهیم

پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله می فرماید: کسى که سوره ابراهیم و حجر را بطور مداوم بخواند و به آنها عمل کند خداوند به تعداد افرادی که بت پرستی می کردند و یا آنها که بت ها را نمی پرستیدند، به او ده برابر پاداش خواهد داد.

آیات مشهور سوره ابراهیم

آثار شکرگزاری و یا ناسپاسی نعمات

لَئِن شَكَرْ‌تُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْ‌تُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ 

اگر واقعاً سپاسگزارى كنيد، [نعمت‌] شما را افزون خواهم كرد، و اگر ناسپاسى نماييد، قطعاً عذاب من سخت خواهد بود.

خداوند در آیه هفت سوره ابراهیم می ‌خواهد به ما بگوید که شکرگزاری بابت نعماتی که به ما داده باعث افزایش رزق ‌و روزی و خوشنودی خداوند شده و ناسپاسی در قبال نعمات باعث عذابی شدید خواهد بود.

نعمت‌های بی‌ پایان الهی

وَآتَاكُمْ مِنْ كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ ۚ وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللهِ لَا تُحْصُوهَا ۗ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ

و از هر چیزی که از او خواستید، به شما داد؛ و اگر نعمت ‌های خدا را بشمارید، هرگز آنها را شماره نتوانید کرد! انسان، ستمگر و ناسپاس است!

خداوند در آیه 34 سوره ابراهیم می ‌خواهد به ما بگوید که فقط خداوند است که می‌ تواند نیازهای انسان‌ ها را برطرف کند. خداوند نعمت‌ های بسیار زیادی را در اختیار ما انسان‌ ها قرار داده ولی ما انسان‌ ها همواره در قبال این نعمت‌ ها ناسپاس و بی اعتنا هستیم.

رسالت حضرت ابراهیم

 حضرت ابراهیم در دوره‌ ای که به پیامبری مبعوث شد مردم بابل غرق رفاه و آسایش بودند ولی خدا رو فراموش کرده و بت‌ ها را می‌ پرستیدند. آنها با دستان خود بت ‌ها را می تراشیدند و می‌ ساختند و پروردگار خود قرار داده و می پرستیدند.

 نمرود حاکم آن دوران که پادشاهی بسیار مستبد و ظالم بود، پی به نادانی و گمراهی قوم خود برده بود و ادعای خدایی کرده و مردم را به پرستش وعبادت خود مجبور می ساخت. در همین دوران بود که خداوند حضرت ابراهیم را مسئول دعوت و هدایت نمرود و مردم به آیین توحید و یکتاپرستی کرد.

بیشتر بخوانید :

تحقیق در مورد سوره یوسف

تحقیق در مورد سوره نحل

تحقیق در مورد سوره فتح

تحقیق در مورد سوره حدید

تحقیق در مورد سوره واقعه

تحقیق در مورد سوره حمد

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا