تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد سیاره نپتون کلاس چهارم

تحقیق در مورد سیاره نپتون کلاس چهارم : سیاره نپتون هشتمین سیاره منظومه شمسی است سطح این سیاره سنگی نیست و طوفان های ویران کننده و باران الماس از مشخصات مهم نپتون است.

سیاره نپتون دورترین سیاره از خورشید در بین تمام سیارات است. نپتون به عنوان غول یخی شناخته می شود و چهارمین سیاره بزرگ منظومه شمسی است. این سیاره در مقایسه با زمین 30 برابر از خورشید دورتر است و سرد و تاریک است. نپتون در آسمان آبی رنگ به نظر می رسد که به دلیل وجود گازی به نام متان است.

این سیاره بسیار بادخیز است و قوی ترین بادهای منظومه شمسی در این سیاره می وزد. نپتون در کنار اورانوس قرار دارد و رومیان آن را به عنوان خدای دریا نامگذاری کرده اند.

نپتون تنها سیاره ای است که با چشم غیر مسلح از سطح زمین قابل مشاهده نیست و فقط با ابزارهایی مانند تلسکوپ می توانید آن را ببینید. از آنجایی که نپتون هشتمین و دورترین سیاره از خورشید است فقط یک همسایه به نام اورانوس دارد.

آب و هوای سیاره نپتون

جو نپتون از 3 گاز هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده است. اتمسفر این سیاره حاوی ۷۴ درصد هیدروژن، ۲۵ درصد هلیوم و حدود ۱ درصد متان است. جو نپتون حاوی مه غلیظی از آب، آمونیاک و متان است که زندگی را برای هر موجودی غیر ممکن می کند.

در واقع نپتون بدترین و عجیب ترین آب و هوا را در بین تمام سیارات منظومه شمسی دارد. سرعت باد در این سیاره بسیار بالا  است و طوفان های آن به شکل لکه های سیاه در سطح این سیاره دیده می شوند. سرعت برخی بادها در این سیاره به ۲۱۶۰ کیلومتر در ساعت می رسد که برای ما غیر قابل تصور است.

این بادها دیوار صوتی را می شکنند و 5 برابر قوی تر از شدیدترین بادهای روی زمین هستند. منشاء این طوفان ها فشار و حرارت بالایی است که از هسته این سیاره تامین می شود. زیرا انرژی خورشید برای ایجاد طوفان های خورشیدی در نپتون به دلیل مسافت زیاد کافی نیست.

روز و شب سیاره نپتون

یک روز روی سیاره نپتون از نظر زمان کوتاه تر از یک روز روی زمین است و فقط 16 ساعت طول می کشد. از آنجایی که نپتون دورترین سیاره از خورشید است یک سال روی نپتون برابر با 165 سال زمینی است. یعنی ما روی نپتون هرگز نمی توانیم تولد خودمان را جشن بگیریم. جالب تر اینکه نپتون از زمان کشف تا الان فقط یکبار به دور خورشید چرخیده است در حالیکه زمین هر 365 روز یکبار به دور خورشید می چرخد.

حقایق جالب درباره سیاره نپتون

نپتون به دلیل رنگ آبی مایل به اقیانوسی نام خدای دریاها را در زبان رومی خود اختصاص داده است.  این سیاره در سال 1613 توسط گالیله کشف شد اما او نتوانست جزئیات زیادی درباره این سیاره به دست بیاورد.

دانشمندان معتقدند که نپتون حدود 4.5 میلیارد سال پیش شکل گرفته و از حدود 4 میلیارد سال پیش شروع به دور شدن از خورشید کرد. این سیاره آبی در سال 1846 توسط اوربان لو وریر، جان کوچ آدامز و یوهان گال با استفاده از پیش بینی های ریاضی کشف شد!

سیاره اورانوس بزرگترین عامل در کشف نپتون بود. ستاره شناسان در حال محاسبه مدار اورانوس بودند که این سیاره را کشف کردند. نپتون مانند دیگر غول‌ های گازی منظومه شمسی دارای سیستم حلقه ‌ای است. این سیاره دارای پنج حلقه اصلی است که توده ‌هایی از غبار و سنگ هستند. آنها تحت گرانش قمر یا ماه های این سیاره تشکیل می شوند.

حدود 4 ساعت طول می کشد تا نور سیاره نپتون از زمین دیده شود. گفته می شود در مرکز این سیاره مایعی داغ و متراکم وجود دارد که گاهی آن را اقیانوس آب-آمونیاک می نامند. در نپتون گاز متان موجود در جو تحت فشار و حرات بالا به بلورهای الماس تجزیه می شود که مثل باران به سطح این سیاره می بارند. باران هایی از جنس الماس در این سیاره منحصر به فرد هستند.

اندازه سیاره نپتون

شعاع نپتون 24.764 کیلومتر و قطر آن 49.244 کیلومتر است. این سیاره از بسیاری جهات شبیه اورانوس است، اما کوچکتر از آن است. از نظر اندازه نپتون خیلی بزرگ تر از زمین است و می توان 58 زمین را در آن جا داد. وویجر 2 تنها فضاپیمایی است که تا به امروز به نپتون رسیده است.

قمرهای سیاره نپتون

میدان مغناطیسی سیاره نپتون 27 برابر قوی تر از زمین است که به عنوان یک نیروی مغناطیسی بسیار قوی شناخته می شود. این سیاره پنج حلقه و چهارده قمر در اطراف خود دارد که بزرگترین آنها تریتون نام دارد.

تریتون به عنوان بزرگ ترین قمر این سیاره با دیگر قمرهای نپتون متفاوت است زیرا از سنگ و یخ تشکیل شده است. اندازه آن تقریباً سه چهارم ماه است.

تریتون کم کم به نپتون نزدیک می شود و دانشمندان فکر می کنند در صورت نزدیک شدن بیش از حد توسط گرانش نپتون نابود خواهد شد. برخلاف سایر قمرها، تریتون در جهت مخالف سیاره به دور نپتون می چرخد و بسیار سرد است. در واقع تریتون سردترین جسمی است که فضانورد وویجر 2 در منظومه شمسی ما کشف کرده است.

دمای سطح تریتون 235- درجه سانتی گراد است. برای درک دمای آن بهتر است بدانید که دمای فریزر خانه ما حدود 9- تا 18- درجه سانتی گراد است. آیا تا به حال دست خود را در فریزر قرار داده اید؟ اگر این کار را کرده باشید می دانید که بسیار سرد است حالا تصور کنید تریتون چقدر سرد است!

آیا زندگی در سیاره نپتون خطرناک است

جالب است بدانید سیاره نپتون هیچ سطحی ندارد و از گازهای چرخشی و مایعاتی تشکیل شده است که هسته سیاره را احاطه کرده اند. بنابراین زندگی در این سیاره امکان پذیر نخواهد بود. از طرفی طوفان و بادهای شدید آن را به محیطی غیر قابل تصور برای انسان و هر موجود دیگری تبدیل کرده است.

در واقع دمای پایین هوا و فشار بالای آن به دلیل وجود گازهای مختلف امکان زندگی به هیچ موجودی را نخواهد داد. نپتون بسیار سرد است و دمای آن 214- درجه سانتی گراد است. این سیاره آنقدر از زمین دور است که هیچ انسانی نمی تواند به آن سفر کند. یک سفر فضایی از زمین به نپتون 12 سال طول می کشد.

امیدواریم این مقاله دانش آموزی در مورد سیاره نپتون مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

مطلب پیشنهادی :

تحقیق در مورد سیاره عطارد کلاس چهارم

3.7/5 - (40 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا