تحقیق دانش اموزی

2 تحقیق دانش آموزی درباره امام زمان

تحقیق دانش آموزی در مورد امام زمان : در این بخش از تاپ ناپ ، دو نمونه تحقیق دانش آموزی در مورد امام زمان عج ، مناسب برای پایه های تحصیلی مختلف ، گردآوری شده است.

تحقیق دانش آموزی درباره امام زمان ( شماره یک)

امام زمان (عج) منجی بشریت و جانشین خدا بر روی زمین(خلیفه الله فی الارضه ) است او کسی است که در زمان موعود خواهد آمد و زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد.

امام زمان (عج) یا حضرت مهدی (عج)، امام دوازدهم و آخرین شیعیان دوازده امامی است که بر اساس اعتقاد شیعه، از سال ۲۶۰ هجری قمری تا کنون در حالت غیبت است و در آخر زمان برای پر کردن زمین از عدل و دادگستری ظهور خواهد کرد.

نام او محمد و کنیه اش ابوالقاسم ، لقبش مهدی ، حجه ، بقیه الله و… ، نام مادرش نرجس یا ملیکه و نام پدرش امام حسن عسکری (ع) بود.

در روز 15 شعبان سال 255 هجری قمری در خانه ای در سامرا(خانه پدرش که هم اکنون حرم امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) است).

که همواره محل نزول فرشتگان بود و محل و ذکر و تلاوت آیات وحی فرزندی متولد شد از شاهزاده ای رومی به نام نرجس خاتون که از نوادگان قیصر روم بود و نصب ایشان به حضرت عیسی (ع) می رسید. به نقل از داستان ها نرجس خاتون را حضرت فاطمه (س) در خواب برای امام حسن عسگری (ع) خواستگاری نمود و به او مژده فرزندی را داد که دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد.

هنگامی که اعراب به روم حمله کردند ایشان را با خود به سامرا آوردند و پس از آن خواب نرجس خاتون تعبیر شده و ایشان به همسری امام حسن عسگری (ع) درآمدند.

به نقل از داستان ها و روایات امام حسن عسکری (ع) از عمه اش حکیمه خاتون کمک گرفت تا ولادت امام زمان (عج) را در خفا نگه دارد. زیرا خلفای عباسی و عاملان آنها بخاطر از بین بردن سلسله ی امامت و ولایت و نیز دشمنی آشکاری با آل علی (ع) داشتند ،  قصد کشتن امام زمان (عج) را داشتند.

برای همین، بعد از تولد، چندین پرنده سفیدپوش وارد خانه شدند و امام زمان (عج) را با خود بردند. این پرنده ها فرشته های خدا بودند که برای محافظت از امام زمان (عج) آمده بودند. آنها امام زمان (عج) را به مکانی امن بردند و بعد از چند وقت دوباره به خانه برگرداندند.

امام زمان (عج) در طول عمرش چندین بار با فرشته ها رفت و آمد کرد و در مکانهای مختلف زندگی کرد. امام زمان (عج) در سال ۲۶۰ هجری قمری به غیبت کوچک و در سال ۳۲۹ هجری قمری به غیبت کبری رفت .

امروزه شیعیان و یاران واقعی امام زمان همواره چشم در انتظار ظهور حضرتش دارند و برای سلامتی و تعجیل در فرجش دعا می کنند.


تحقیق دانش آموزی درباره امام زمان

تحقیق دانش آموزی درباره امام زمان ( شماره دو)

به تمنای طلوع تو جهان چشم به راه
به امید قدمت کون و مکان چشم به راه

سال‌ها می‌رود و حرف دل من این است
تا به کی صبر کنم؟ تا چه زمان چشم به راه؟

امام زمان (عج) دوازدهمین امام ما شیعیان است که طبق گواهی تاریخ و نیز بر اساس روایات مختلف از بزرگان دینی مان بنا به دلایلی تا روز موعود از نظرها پنهان شده اند.

ایشان در سال 255 هجری قمری در روز نیمه شعبان در سامرای کنونی دیده به جهان گشوده اند ، همانطور که روایات نقل می کنند خلیفه عباسی  که دشمنی دیرین با امامان معصوم گذشته از جمله امام حسن عسگری (ع) داشتند ، چشم انتظار ولادت ایشان بود تا به محض تولد ایشان را بکشد و به عقیده ی خودش خاندان امامت را از بین ببرد .

دشمنی آنها و دیگر دشمنان خدا با امام حسن عسگری (ع) به حدی بود که در هنگام تولد امام زمان (عج)

امام حسن عسگری (ع) به ناچار به دور از چشم همه و با کمک گرفتن از عمه ی بزرگوارشان توانستند تولد امام زمان (عج) را از همگان پنهان نگاه دارند.

نقل است که به هنگام تولد امام زمان (عج) هنگامی که پدر بزرگوارش ایشان را از چشمها پنهان نگه داشته بود ماموران خلیفه عباسی به منزل ایشان در سامرا هجوم برده و قصد کشتن فرزند را داشتند که بر طبق روایات پرندگانی سفید بال فرزند تازه متولد شده را در پناه خود نگه داشته و از نظر آنها مخفی نگه داشتند.

بعد از این اتفاق امام حسن عسگری (ع) مجبور بودند تا مدتها فرزند بزرگوارشان را از دید مردم پنهان نگاه دارند و به همین ترتیب زندگی در غیبت امام زمان (عج) شروع شد.

امام حسن عسکری (ع) در روز چهارشنبه ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری، در سن ۲۸ سالگی در شهر سامرا به دستور معتمد عباسی مسموم و به شهادت رسیدند. معتمد عباسی از یکی از نزدیکان خود برای انجام این کار استفاده کرد و سعی کرد که شهادت امام را به عنوان یک بیماری طبیعی جلوه دهد.

بعد از شهادت ایشان امام زمان (عج) به روشن گری درباره علت شهادت پدر بزگوراشان پرداختند و شیعیان را از قصد و غرض خلیفه عباسی آگاه نمودند. بعد از این اتفاق خلیفه عباسی با شدت بیشتری به دنبال به شهادت رساندن امام زمان بود و به همین دلیل نیز غیب صغری ایشان آغاز شد.

غیبت کوچک یا غیبت صغری دورانی است که امام مهدی (عج) پس از شهادت پدرش امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ هجری قمری تا سال ۳۲۹ هجری قمری در غیبت به سر برد. این دوره ۶۹ یا ۷۴ سال طول کشیده است طریق چهار نائب خاص خود با شیعیان ارتباط داشته است.

 این چهار نائب عبارتند از:

  •   عثمان بن سعید عمری
  •   محمد بن عثمان عمری
  •   حسین بن روح نوبختی
  •   علی بن محمد سمری

این نواب از طرف امام مهدی (عج) امور شیعیان را اداره میکردند و از آنها خمس و صدقات را جمع آوری میکردند و به نیازمندان می رساندند. همچنین سوالات شیعیان را به امام مهدی (عج) می رساندند و جواب های او را به آنها می دادند. این نواب همگی از افراد مورد اعتماد و متقی و عالم بودند و از امام مهدی (عج) اجازه و امانت داشتند.

آخرین نائب امام مهدی (عج)، علی بن محمد سمری بود که در سال ۳۲۹ هجری قمری درگذشت. او قبل از مرگ خود، نامه ای از امام مهدی (عج) دریافت کرد که در آن امام مهدی (عج) از وفات او خبر داده بود و اعلام کرده بود که بعد از او هیچ نائبی نخواهد داشت و غیبت کبرا خواهد شد. این نامه را «نامه ثالثه» میگویند و آخرین نامه ای است که از امام مهدی (عج) به شیعیان رسیده است.

در منابع اسلامی همواره راه هایی برای دعای فرج و نیز انتظار شیعیان واقعی آن حضرت ذکر شده است که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره نمود:

  •   اعتقاد قلبی به ظهور امام زمان (عج) و اطاعت از او
  • عمل به تکالیف دینی و دوری از گناهان و معاصی
  • دعا و نیایش برای تعجیل در فرج امام زمان (عج) و حفظ وجود او
  • توبه و استغفار از خداوند برای بخشش گناهان
  • شناخت و معرفت امام زمان (عج) و نواب و موعودان او
  • دوری از بدی ها و نزدیک شدن به خوبی ها و اخلاق نیکو
  • کوشش و تلاش در راه اسلام و احیای سنتهای پیامبر (ص)
  • همدلی و همزبانی با شیعیان و امت اسلامی
  • آماده شدن برای استقبال از امام زمان (عج) و ارائه خدمات به او
  • ترویج فرهنگ انتظار و آگاهی بخشی به دیگران
  • باشد که خداوند ما را از یاران و منتظران واقعی آن حضرت قرار دهد.آمین

مطالب پیشنهادی :

2 تحقیق دانش آموزی درباره حضرت عیسی

تحقیق دانش آموزی در مورد حضرت محمد (ص)

3.8/5 - (27 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا