تحقیق در مورد شغل کلاس دوم- اهمیت داشتن شغل چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید دید
تحقیق در مورد شغل
تحقیق در مورد شغل: شغل در زندگی ما انسان ها نقش مهمی ایفا می کند و به عنوان مسئله ای بزرگ در زندگی روزمره به حساب می آید. شغل به عنوان یک راه مهم برای بدست آوردن پول و گذران زندگی معنا می شود اما بهتر است بدانید شغل معنای بیشتری دارد. شغل می تواند در همه بخش های دولت مانند حوزه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بهتر شدن اهداف و شرایط نقش اساس داشته باشد. در ادامه مقاله در مورد شغل و نقش آن اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهد گرفت با ما همراه باشید.
شغل چیست
تعریف شغل از زبان سازمان جهانی کار بدین صورت است که به مجموعه ای از فعالیت ها، کارها و وظایف که بر عهده یک شخص گذاشته می شود تا آن ها را برای یک واحد اقتصادی انجام دهد. البته داشتن شغل فقط با انجام استخدام معنا پیدا می کند و تعداد شغل های یک فرد هم بر اساس واحد هایی که فرد برای آنها کار می کند، مشخص می شود.
علاوه بر این نیز بهتر است بدانید که شغل در نگاه اول فقط به عنوان راهی برای تامین نیازهای روزانه مردم مانند مسکن، خوراک و پوشاک و… در نظر گرفته می شود اما در واقع شغل یکی از مهره های اصلی قدرت در هر حکومت به شمار می رود.
حرفه چیست
حرفه و شغل کاملا با یکدیگر متفاوت هستند به این صورت که هدف از داشتن شغل از بین بردن نیازهای مالی است اما داشتن حرفه به منظور بالا بردن مهارت و تجربه است. حرفه در واقع بدست آوردن تجربه و افزایش مهارت در یک حوزه فعالیت خاص است. به همین دلیل اغلب نمی توان با از این شاخه به آن شاخه پریدن در زمینه خاص حرفه ای شد.
شاغل چه کسی است
شاغل شخصی است که به وسیله یک واحد اقتصادی استخدام شده است و باید مسئولیت ها و وظایف تعیین شده را به درستی انجام دهد و در ازای انجام این وظایف حقوق یا دست مزد دریافت می کند. بنابراین فردی که در هر یک از انواع مشاغل مشغول به کار باشد شاغل شناخته می شود. افراد زیر به عنوان شاغل شناخته می شوند:
– فرد یا افرادی که برای یکی از افراد خانواده و یا فامیل خود بدون دریافت مزد یا حقوق کار می کنند.
-افرادی که دوره کارآموزی خود را با حضور در یک موسسه می گذرانند یعنی مستقیما در تولید یا خدمات فعالیت دارند مانند دانشجویان.
-اشخاصی که در حوزه نیروهای نظامی به صورت دائم یا موقت کار می کنند مانند پرنسل کادر و سربازان، درجه داران و افسران وظیفه.
بیکار چه کسی است
به شخص یا اشخاصی گفته می شود که دارای شغلی که حقوق داشته باشد نیستند و یا خود اشتغالی هم ندارند. اما کارهای لازم برای آغاز کار یا استخدام را انجام داده باشند اما در حال حاضر مسئولیتی در هیچ واحد اقتصادی ندارند.
انواع شغل
همان طور که می دانید امروزه در سراسر جهان شغل های فراوان و مختلفی وجود دارد که هر شخصی می تواند با توجه به مهارت خود، محل زندگی و ویژگی های شغل مورد نظر در واحد اقتصادی یا به صورت شخصی مشغول به کار شود. انواع شغل های موجود در جامعه عبارتند از:
– مشاغل یا شغل های آزاد
شغل آزاد یکی از فراوان ترین مشاغل در جوامع دنیا است که شخص یا افرادی با استفاده از مهارت و سرمایه خود فعالیت و کسب و کاری را شروع می کنند و به این صورت به دیگران خدمات و یا محصولاتی را ارائه می دهند. در این نوع شغل ها کارفرمایی وجود ندارد و اغلب پس از اینکه این مشاغل به رشد و کسب درآمد کافی می رسند برای گسترش فعالیت خود افرادی را استخدام می کنند. مانند سوپرمارکت ها، البته بلاگرها و یوتبرها نیز به عنوان شغل های آزاد در نظر گرفته می شوند.
-شغل های خانگی
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از اینترنت راه های بسیار زیادی برای اشتغال زایی و داشتن درآمد در خانه ایجاد شده است که به عنوان شغل ها یا مشاغل خانگی شناخته می شوند. مشاغل خانگی مزایای فراوانی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
شاغل شدن زنان خانه دار یکی از مهمترین مزایای مشاغل خانگی است که می تواند به داشتن درآمد و استقلال مالی بانوان کمک کند.
یکی دیگر از مزایای مشاغل خانگی این است که هزینه هایی مانند خرید یا اجاره و رهن محل کار و همچنین هزینه ایاب و ذهاب کاملا حذف می شود. علاوه بر می تواند برای سایر اعضای خانواده نیز فرصت شغلی ایجاد کند.
-شغل های خدماتی
آن دسته از مشاغلی که به دیگران خدمات ارائه می دهند مشاغل خدماتی شناخته می شوند. در ایجاد این مشاغل فقط باید مهارت یا دانش کافی داشته باشید که مشتریان بتوانند از آن استفاده کنند. به عنوان مثال ارائه خدمات نظافت و یا طراحی سایت نمونه ای از مشاغل خدماتی هستند.
-شغل های تولیدی
این نوع مشاغل به جز مهارت و دانش به سرمایه اولیه نیز نیاز دارند. این نوع مشاغل سهم عمده ای در موفقیت اقتصاد کشور ایفا می کنند و در واقع می توان گفت اقتصاد بسیاری از کشورها بر پایه تولید شکل گرفته است.
-شغل های مهندسی
مهندسان افرادی هستند که با علوم مهندسی به خوبی آشنایی دارند و همانطور که می دانید مهندسی به عنوان یکی از پرکاربردترین رشته ها در جامعه های در حال پیشرفت شناخته می شود. این مشاغل به دلیل اینکه مهندسان ذهن بازی دارند و با حوزه کاری خود کاملا آشنا هستند و دانش و مهارت کافی دارند به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد شناخته می شود.
-شغل های فنی
شغل های فنی گروهی از مشاغل هستند که برای ایجاد و یا وارد شدن به این مشاغل باید توانایی و دانش کافی داشته باشید. این مشاغل بازار کار بسیار خوبی در کشورهای مختلف دارند بنابراین می توان گفت امنیت شغلی بالایی در مشاغل فنی وجود دارد. شغل های فنی آن دسته از مشاغل هستند که می توانید با داشتن مهارت و دانش، آینده شغلی خود را تضمین کنید.
-شغل فریلنسری
شغل فریلنسری یکی دیگر از مشاغلی است که به عنوان یک کار آزاد محسوب می شود. در واقع جزء کارهای خود اشتغالی است که در آن فرد با تخصص خود می تواند از شرکت های مختلف پروژ بگیرد و پس از انجام این پروژه ها حقوق دریافت کند. بنابراین شغل هایی که پروژه ای هستند در این دسته قرار می گیرند. البته بهتر است بدانید که شغل فریلنسری مدام به صورت دورکاری نیست و گاهی لازم است شخص در محل کار حضور داشته باشد.
-مشاغل کارمندی
افرادی که در سازمان، ارگان ها و واحدهای صنعتی و اقتصادی مشغول فعالیت هستند و وظایف مختلفی برعهده دارند به عنوان کارمند شناخته می شوند. البته بیشتر این وظایف به صورت اداری و دفتری است. مشاغل کارمندی در هر موسسه یا ارگان بر اساس فرآیندهای اداری آن واحد تعیین می شود و اغلب کارهایی مانند تایپ، کارهای دستگاه های اداری، تند نویس و کار با رایانه و جواب دادن تلفن و…بر عهده کارمند خواهد بود.
-شغل های روستایی
در حال حاضر بسیاری از روستاییان به دلیل امکانات رفاهی و سبک زندگی متفاوت زندگی در شهر را به روستا ترجیح می دهند و اغلب به شهر نقل مکان می کنند زیرا در بسیاری از روستاها امکانات بسیار کم است. اما بهتر است بدانید که بسیاری از محصولاتی که در شهرها استفاده می شود به وسیله مردم روستا تولید می شود. بنابراین می توان گفت مشاغل روستایی می توانند شغل های پردرآمدی باشند. مشاغل روستایی که درآمد خوبی دارند و اغلب برای آقایان در نظر گرفته شده اند عبارتند از:
- پرورش گاو و گوسفند
- پرورش طیور مانند مرغ و اردک و..
- پرورش انواع ماهی
- کاشت انواع سبزیجات مختلف و صیفی جات
- تولید شیر و سایر محصولات لبنی
- زنبورداری و تولید عسل
بیشتر بخوانید:
طلا فروش یعنی چه کلاس دوم – معرفی شغل طلافروشی برای کودکان به زبان ساده
میوه فروش یعنی چه کلاس دوم – آموزش شغلها برای کودکان دبستانی