تحقیق دانش اموزی

تحقیق دانش آموزی در مورد اردک مناسب تمام پایه های تحصیلی

تحقیق در مورد اردک

اردک یکی از پرندگان آبزی است که اغلب در آب های شیرین و شور در سراسر جهان دیده می شوند. این پرندگان گردن و پاهای کوتاهی دارند و مشخصه آنها منقارهای پهن و صاف و پاهای شبکه ای و پرهای ضد آب است. اردک شناگر و غواص ماهری است و نقش مهمی در کنترل جمعیت حشرات ایفا می کند.  در حال حاضر حدود 100 گونه اردک در سراسر جهان یافت می شود. بسیاری از آنها مهاجرت می کنند، یا برای گذراندن فصول سال در مناطق مختلف، مسافت های طولانی را پرواز می کنند. این پرندگان توسط انسان ها برای استفاده از گوشت، تخم مرغ و پرهایشان پرورش داده می شوند. به اردک در فرهنگ های مختلف مرغابی گفته می شود.

ویژگی های فیزیکی اردک

پرهای اردک نر رنگارنگ است در مقابل پرهای اردک ماده ساده تر هستند. با وجود پرهای رنگارنگ اردک ها می توانند با محیط اطراف خود ترکیب شوند و از لانه و نوزادان خود محافظت کنند.

این پرندگان دارای بدن تنومند هستند که به وسیله انبوهی از پر پوشیده شده است. این پرهای نرم بدن آنها را از سرما محافظت می کند. علاوه بر این غده ای در دم اردک وجود دارد که روغن تولید می کند و این روغن از پرهای بیرونی در برابر آب به محافظت می کند.

اردک ها کوچکترین پرندگان آبزی هستند به طوری که بزرگترین آنها نهایتا 61 سانتی متر است. پاهای اردک ها در قسمت عقب بدنشان قرار دارد که باعث می شود این پرندگان بتواند خوب شنا کنند اما همچنین باعث می شود هنگام راه رفتن دست و پا بزنند.

زیستگاه و محل زندگی اردک

اردک ها ترجیح می دهند در نزدیکی آب زندگی کنند. به همین دلیل نام آنها را “پرندگان آبزی” گذاشته اند و در اصلاح عامیانه به آنها مرغابی می گویند. آنها معمولاً در نزدیکی رودخانه ‌ها، برکه‌ ها، دریاچه‌ ها، اقیانوس‌ ها، مرداب ‌ها و هر جایی که نزدیک آب ‌های آزاد است یافت می ‌شوند.

زیستگاه اردک ها متنوع است زیرا این پرندگان تقریباً در همه جای دنیا زندگی می کنند. البته به جز قطب جنوب که دمای آن بسیار سرد و غیر قابل تحمل است.

هنگامی که هوا در زمستان سرد می شود، برخی از اردک ها برای یافتن مکانی گرم جهت تولید مثل و لانه سازی مسافت های طولانی را طی می کنند. زیرا اگر محیط خیلی سرد باشد، آب یخ می زند و لانه سازی و بزرگ کردن بچه اردک ها را دشوار می کند.

برای اردک ها مهم است که یک لانه امن پیدا کنند، تخم گذاری کنند و از آنها محافظت کنند. آنها ترجیح می دهند نزدیک آب لانه داشته باشند و لانه خود را در پوشش گیاهی یا حتی یک سوراخ طبیعی در درخت بسازند.

تا زمانی که آب نزدیک باشد و غذای متنوعی وجود داشته باشد، اردک می تواند در آن زیستگاه به خوبی زندگی کند. اگر در یک شهر یا منطقه مانند پارک منابع غذایی وجود داشته باشد بسیاری از اردک ها در نزدیکی آن لانه خواهند کرد. اردک ها همچنین قادر به پرواز برای مدت طولانی نیستند. زیرا مدام پرهای آنها در حال ریزش است به همین دلیل اغلب قبل از مهاجرت (مسافرت) برای یافتن یک زیستگاه جدید پر ریزی می کنند.

حقایقی جالب در مورد اردک ها

پاهای شبکه ای اردک ها مانند پارو برای آنها عمل می کند. یک اردک به دلیل پاهای پرده دار مثل پنگوئن راه می رود. پای اردک حتی اگر در آب سرد و یخی شنا کند احساس سرما نمی کند چون اعصاب و عروق خونی زیادی ندارد.

اردک ها در عمق نسبتاً زیاد آب با فرو بردن سر خود به دنبال غذا می گردند. در امتداد لبه منقار آنها ساختاری شانه مانند وجود دارد که اردک ها را قادر می سازد مواد غذایی لغزنده را به خوبی نگه دارند و مواد خوراکی را به راحتی از آب خارج کنند.

اردک ها موجوداتی اجتماعی هستند و از بودن در کنار سایر اردک ها لذت می برند. آنها حتی زبان خاص خود را دارند و با صداهای مختلف با هم ارتباط برقرار می کنند. علاوه بر این اردک ها توانایی منحصر به فردی برای خوابیدن با یک چشم باز دارند. این قابلیت به آنها کمک می کند در حالی که چشم دیگر در حال استراحت است، مراقب شکارچیان باشند.

آنها زندگی در علفزارها و مراتع سرسبز را دوست دارند و خصوصا اگر در این مکان ها آب وجود داشته باشد شرایط ایده آلی برای آنها فراهم خواهد کرد. اردک ها در مناطق فاقد پوشش گیاهی به خوبی رشد نمی کنند.  آنها زندگی در مناطق باز و هوای آزاد را دوست دارند زیرا در این مناطق منابع غذایی بیشتری برای تغذیه یافت می شود.

اردک ها در هنگام خواب مغزی نیمه بیدار دارند و به همین دلیل به سرعت متوجه شکارچی ها می شوند. اردک ها قدرت دید بسیار خوبی دارند و جهان را رنگی می بینند. آنها قدرت دیدن پرتو فرا بنفش را نیز دارند.

پوست تخم اردک دارای منافذ زیادی است که بیشتر آنها در انتهای صاف تر تخم قرار دارند. آنها به تخم اجازه تنفس و دفع بخار را می دهند.

جوجه اردک ها معمولا به صورت زودرس به دنیا می آیند و لایه در بدن آنها وجود دارد که غذای او را تامین می کند. بنابراین برای تامین غذا وابسته به والدین خود نیستند.

نژادهای مختلف اردک

اردک ها بطور کلی به  4 نژاد  گروه گوشتی، تخم گذار، دو منظوره و زینتی تقسیم می شوند که مهمترین آنها در ادامه شرح داده شده است.

نژاد پکین

این نژاد منشأ چینی دارد و به عنوان یک نژاد گوشتی در مزارع پرورش اردک استفاده می شود. آنها تا حدود 4.5 کیلوگرم وزن دارند و از نظر تخم نیز بسیار خوب بوده و در یک سال حدود 180 تخم می گذارند. رنگ پرهای این اردک کرم و رنگ منقار و پاهای آن پرتقالی است. آنها به دلیل شکل خاص بدن خود فقط در آب جفت گیری می کنند.

نژاد روئن

منشأ این نژاد فرانسه است. این اردک ها پرهایی رنگی و زیبا به رنگ های آبی، سبز و سیاه دارند که در آنها خطوط سفید هم دیده می شود. نرهای این نژاد زیباتر و کمی بزرگتر از انواع ماده هستند. تعداد تخم های این اردک سالیانه حدود 80 عدد است و علاقه ای به خوابیدن روی تخم ندارند. گوشت آنها بسیار لذیذ و رنگ پوسته تخم مرغ آنها خاکستری- آبی تا سبز است.

نژاد ایلسبوری

نژاد ایلسبوری یک اردک گوشتی است که منشا آن  انگلیس است. وزن این اردک های تنبل به حدود 5 کیلوگرم می رسد. منقاری بلند این اردک به رنگ سفید صورتی فام بوده و پاهای آن پرتقالی و رنگش سفید است. سالیانه در حدود ۱۰۰ عدد تخم می گذارد.

نژاد آنکونا

این اردک جز نژادهای گوشتی است. از نظر تفاوت رنگ بهتر است بدانید که سر و گردن و سینه معمولا به رنگ سفید و باقی قسمت های بدن سیاه رنگ است.

نژاد خالدار استرالیایی

این نژاد منشأ آمریکا دارد و وزن آن به دو کیلو هم نمی رسد. سر این نژاد به رنگ سبز، آبی و نقره ای دیده می شود و یک اردک تخمگذار است.

اردک ها چه می خورند؟

اردک ها از گیاهان و سایر موجودات تغذیه می کنند. این پرندگان از منابع غذایی مختلفی مانند علف ها، جلبک ها، ماهی ها، حشرات، خزندگان، لاروها، حشره های کوچک، نرم تنان، گیاهان مغذی و همچنین میوه ها استفاده می کنند. اردک ها همزمان می توانند از منابع درون آب و خشکی تغذیه کنند زیرا می توانند رنگ ها را ببینند. آنها بینایی عالی دارند که به آنها کمک می کند علاوه بر شناسایی شکارچیان، غذا را در آب پیدا کنند.

چرخه زندگی و تولید مثل اردک

اردک ها اغلب تک همسری هستند، اگرچه این پیوند معمولاً فقط یک سال دوام می آورد. گونه‌ های بزرگ ‌تر و گونه ‌های بی‌ تحرک ‌تر اغلب تمایل به پیوندهای ادامه دار و بلند مدت دارند که چندین سال طول می ‌کشد. بیشتر گونه های اردک سالی یک بار در شرایط مساعد جوی مانند فصل بهار و تابستان تولید مثل می کنند.

اردک ها همچنین تمایل دارند قبل از تولید مثل لانه بسازند که بتوانند پس از به دنیا آمدن جوجه ها آنها را به سمت آب هدایت کنند. پس از جفت گیری، اردک ماده 5-12 تخم می گذارد و مدام روی تخم های خود می نشیند تا آن را گرم نگه دارد. جوجه ها معمولاً در عرض 28 روز از تخم خارج می‌ شوند.

اردک ماده جوجه اردک های خود را کنار هم نگه می دارد تا از آنها در برابر شکارچیان محافظت کند زیرا حیواناتی مانند عقاب ها، ماهی های بزرگ و مارها جوجه اردک ها را می خورند.

بدن جوجه اردک ها از لایه ای نرم پوشیده شده است به همین دلیل آنها برای تامین گرما به مادرشان وابسته هستند. با این وجود آنها در عرض چند ساعت پس از خارج شدن از تخم می توانند راه بروند. جوجه اردک ها می توانند در عرض 5-8 هفته پرواز کنند. زیرا پرهای آنها خیلی سریع رشد می کند.

چگونه اردک نر و ماده از هم تشخیص داده می شوند؟

برای تشخیص اردک نر و ماده باید به پرهای آنها دقت کنید. اردک های نر پرهای رنگارنگ تری دارند که در فصل جفت گیری برای جلب نظر اردک ماده از آن استفاده می کنند. علاوه بر این پرهای رنگی بیشتر به آنها کمک می کند در میحط بهتر پنهان شوند و بتوانند برای اردک ماده و جوجه هایشان راحت تر غذا تهیه کنند. علاوه بر این از نظر اندازه نیز اردک های نر کمی بزرگتر از اردک های ماده هستند.

 اردک ها چقدر عمر می کنند

اردک ها حیوانات برونگرا و اجتماعی هستند و ترجیح می دهند با سایر اعضای گروه زندگی کنند. اردک ها اغلب در شرایطی که غذای کافی و آب وجود داشته باشد در طبیعت به راحتی می توانند بین 5 تا 20 سال زندگی کنند. لازم به ذکر است که پرندگان وحشی عمر بیشتری نسبت به پرندگان اهلی دارند.

چه حیواناتی دشمن اردک ها هستند؟

اردک هایی که در طبیعت زندگی می کنند و به اصطلاح اردک های وحشی توسط حیوانات مختلفی تهدید می شوند که مهمترین آنها شاهین ها، راکون، لاک پشت ها، ماهی های بزرگ و مارها هستند.

فایده ارک برای انسان چیست؟

اردک یکی از اولین پرندگانی است که توسط انسان اهلی شده است. تاریخچه اهلی شدن این پرنده به مصر و رود نیل می رسد. در حال حاضر نیز این پرنده در مصر پرورش و نگهداری می شود. از این پرندگان برای تولید گوشت، تخم و پرها نگهداری می شود. گوشت اردک بسیار مقوی و لذیذ است و فواید سلامتی بسیاری دارد. شما در بازارهای محلی می توانید تخم های اردکی که به فروش گذاشته شده اند را ببینید. بد نیست آنها را امتحان کنید زیرا منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین و همچنین اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اردک های وحشی نیز برای استفاده از گوشت شکار می شوند هرچند به دلیل زندگی در محیط های مختلف سلامت گوشت آنها خیلی مورد تائید نیست.

پرورش اردک به عنوان یک تجارت پر سود

پرورش اردک برای تولید گوشت و تخم و حتی پرورش اردک های تزئینی یک فرصت شغلی عالی در ایران است. بازار گوشت و تخم اردک را می توان با پرورش این پرنده رونق داد زیرا فواید سلامتی بی نظیری دارند. برای پرورش این پرندگان مساحت های مختلفی بر اساس تعداد می توان در نظر گرفت و بهره برداری خوبی از نژادهای مختلف کرد. حتی می توان اردک ها را برای جوجه کشی پرورش داد و با فروش جوجه ها سود خوبی کسب کرد.

دانش آموزان و بچه های عزیز؛ در این مقاله کودکانه اطلاعات مهم و مفیدی درباره اردک برای دبستان و سایر پایه های تحصیلی تهیه شد که امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد.

بیشتر بخوانید:

تحقیق کودکانه در مورد گرگ

تحقیق کودکانه در مورد درنا

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا