تحقیق دانش اموزیکلاس چهارم

تحقیق در مورد پرستوها کلاس چهارم

تحقیق در مورد پرستوها

پرستو گروهی از پرنده های زیبا و مهاجری هستند که در تمام قاره ها به جز قطب جنوب زندگی می کنند. بیش از 89 گونه پرستو وجود در جهان وجود دارد. برخی از گونه ها بسیار اجتماعی هستند و خارج از فصل تولید مثل نیز به صورت گروهی زندگی می کنند. در حالی که برخی دیگر فقط جفت های تک همسری تشکیل می دهند. این پرندگان نسبتاً آواز خوان هستند و از صدای خود برای ابراز هیجان، برقراری ارتباط با یکدیگر و هشدار دادن به دشمنان استفاده می کنند. از مهمترین ویژگی پرستوها شکل بدن آنهاست که برای شکار در حال پرواز سازگار شده است. آنها به شدت از لانه های خود دفاع می کنند و با متجاوزان مبارزه می کنند. پرستوها مهارت بالایی در پرواز دارند و از این مهارت ها برای تغذیه و جذب جفت استفاده می کنند.

پرستوها کجا زندگی می کنند؟

پرستوها در همه قاره‌ های جهان به جز قطب جنوب ساکن هستند. برخی از گونه ‌ها در جزایر دور افتاده سرگردان هستند و حتی به قطب جنوب نیز پرواز می کنند. این پرندگان مهاجر در نیمکره شمالی زاد و ولد و در نیمکره جنوبی زمستان گذرانی می کنند. به نظر می رسد آنهایی که در مناطق گرمسیری ساکن هستند مهاجرت سالیانه ندارند. پرستوها در زیستگاه های مختلفی از جمله علفزارها، جنگل های باز، دشت ها، جنگل های حرا، مرداب ها، بوته زارها و مزارع کشاورزی زندگی می کنند. در مناطق شهری نیز شما می توانید آنها را خصوصا در فصل بهار به تعداد زیاد مشاهده کنید. این پرندگان از سطح دریا تا زیستگاه های بلند کوهستانی زندگی می کنند.

آشیانه پرستوها

پرستوها به اشکال مختلفی لانه سازی می کنند. پرستوهای دنیای جدید در حفره‌ های دیوار و درختان لانه سازی می کنند در حالیکه پرستوها قبلا لانه‌ های گلی می ساختند. ویژگی آشیانه این است که از آنها در برابر شرایط بد آب و هوا و شکارچیان محافظت کند. هر دو جنس نر و ماده در جمع آوری مواد اولیه و تشکیل ساختار آشیانه بهم کمک می کنند. برخی از آنها حفره ها را به کمک هم در دل تپه ها و درخت ها کنده و آن را تبدیل به آشیانه می کنند.

ویژگی های فیزیکی پرستوها

پرستو یک پرنده آوازخوان کوچک مهاجر است که اندازه آن حدود 20 سانتی متر و وزن آن حدود 60 گرم است. این پرنده ها دارای بدنی ساده، بال های بلند و نوک تیز و چشمانی قوی هستند. منقارهای آنها کوتاه و دم بلندی دارند. نرها و ماده ها با پرهای آبی تیره یا سبز براق در بالا و پرهای سفید در زیر سینه مشخص می شوند. پرستوهای کوچک رنگ های تیره تری دارند.

این پرندگان خوش صدا هستند و از صداهای خود برای ابراز هیجان، برقراری ارتباط با جفت خود و سایر گونه ها استفاده می کنند. پرستوها همچنین قدرت پرواز خیلی خوبی  و از مهارت های خود برای جذب جفت استفاده می کنند.

حقایقی جالب در مورد پرستوها

پرستوها هنگام مهاجرت اغلب از مکان هایی برای توقف استفاده می کنند و در طول پاییز به طور متوسط ​​57 روز را در این مناطق می گذرانند. برای رسیدن به محدوده زمستانی خود این پرندگان مسیرهای پرواز خاصی را انتخاب می کنند.

پرستوهای نه تنها آب می نوشند، بلکه آب را روی بال های خود ریخته و حمام می کنند. آنها بدن خود را روی سطح آب قرار داده و سپس با تکان دادن سریع بال ها قطرات آب را به هوا پرتاب می کنند و با آن حمام می کنند.

پرستوی نر پس از یافتن مکان مناسب برای لانه سازی، در نزدیکی آن نشسته و مرتب آواز می خواند تا جفت پیدا کند. آنها برای پیدا کردن مکان مناسب برای لانه باهم به شدت دعوا می کنند که گاهی منجر به مرگ پرستوهای نر می شود. پرستوها معمولاً از ناحیه اطراف لانه خود با شعاع حدود 4.6 متر محافظت می کنند.

پرستوها در لانه های خود از پر برای برای گرم نگه داشتن تخم ها و لانه استفاده می کنند تا جوجه ها سریع تر رشد کنند. به منظور جمع آوری پر گاهی اوقات پرها را از پشت اردک جدا می کنند.

پرستوها حدود 10 تا 20 بار در ساعت به جوجه های خود غذا می دهند. والدین اغلب برای تحریک جوجه های خود به التماس برای غذا آنها را صدا می زنند. این بیشتر در برای جوجه‌ های کوچک‌ تر استفاده می ‌شود تا نسبت به جوجه های بزرگ تر غذای بیشتری از والدین خود دریافت کنند.

الگوی مهاجرت پرستوها

پرستوها در مسافت طولانی مهاجرت می کنند و در سراسر جهان سفر می کنند. آنها همواره بین نیمکره شمالی و جنوبی زمین با تغییر فصول در حال مهاجرت هستند. در واقع آنها به دنبال مکانی گرم تر با دسترسی به منابع غذایی بیشتر هستند.

پرستوها چه می خورند؟

پرستوها عمدتاً حشره خوار هستند. آنها از ملخ، جیرجیرک، عنکبوت، کرم و حلزون و طیف وسیعی از حشرات تغذیه می کنند. با اینحال ترکیب هر طعمه در رژیم غذایی بر اساس گونه و با زمان سال متفاوت است. گونه های منفرد پرستو از تمام حشرات اطراف خود تغذیه نمی کنند، بلکه طعمه بزرگتری را انتخاب می کنند. آنها همچنین از انواع خاصی از طعمه ها اجتناب می کنند. پرستوها به طور کلی از حشرات گزنده مانند زنبورها تغذیه نمی کنند. برخی از گونه ها از انواع توت ها، مواد گیاهی و دانه ها نیز در کنار حشرات استفاده می کنند. آنها عمدتاً طی پرواز شکار می کنند و این کار را دوست دارند اما گهگاه طعمه ها را از روی شاخه ها و زمین می ربایند.

دشمن پرستوها در طبیعت

شاهین‌ ها و جغدها شکارچیان اصلی پرستوها هستند. علاوه بر این موش، راسو، سنجاب، راکون، مار و گربه ها نیز به آشیانه آنها حمله کرده و جوجه یا تخم های آنها را می خورند.

چرخه زندگی و تولید مثل پرستوها

پرستوها بسته به شرایط آب و هوا و تغذیه تولید مثل می کنند. بسیاری از پرستوها جفت های تک همسری تشکیل می دهند و در طول زندگی زاد و ولد می کنند. با این حال، برخی نیز چند همسری هستند. به طور کلی، نرها یک مکان را برای لانه انتخاب می کنند و سپس یک ماده را با آواز و پرواز نمایشی خود جذب می کنند. آنها بسته به گونه  از قلمرو خود محافظت می کنند. اندازه قلمرو بسته به گونه پرستو متفاوت است.

ماده ها بعد از جفت گیری دو تا پنج تخم سفید می گذارند و آنها را به مدت 10 تا 21 روز جوجه کشی می کنند. رشد جوجه های آنها نسبت به سایر پرندگان مهاجر کمی بیشتر طول می کشد و والدین آنها را بعد از سه هفته از لانه بیرون می آورند. با این حال، آنها همچنان به لانه باز می گردند و تا مدتی با والدین خود می مانند. اکثر گونه ها حدود یک سال بعد از تولد به بلوغ جنسی می رسند و طول عمر آنها بین 2 تا 16 سال است.

آیا پرستوها در معرض انقراض هستند؟

برخی از گونه این پرنده به دلیل از دست دادن زیستگاه در معرض خطر انقراض هستند و حتی برخی دانشمندان بر این باورند که پرستوها در برخی نواحی منقرض شده اند.  در آسیا اعلام شده که پرستوی طلایی آسیب پذیر و پرستو باهاما در خطر انقراض هستند. مهمترین دلیل انقراض این پرندگان مهاجر از بین رفتن جنگل ها و افزایش گونه های مهاجم است. با اینحال اکثر گونه های دیگر پرستوها از جمعیت خوبی برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید:

تحقیق در مورد پروانه مناسب تمام پایه های تحصیلی

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا