تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد منظومه شمسی کلاس چهارم پنجم و ششم

تحقیق در مورد منظومه شمسی کلاس چهارم : یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین بخش‌های آسمان شب، منظومه شمسی ما است. منظومه شمسی مجموعه‌ای از اجرام آسمانی است که به دور خورشید می‌چرخند. این اجرام شامل خورشید، هشت سیاره، قمرهای آنها، سیارک‌ها، دنباله‌دارها، و اجرام کوچک دیگر می‌شوند.

در این تحقیق، به بررسی منظومه شمسی می‌پردازیم. ابتدا به بررسی خورشید، مرکز منظومه شمسی، می‌پردازیم. سپس به بررسی سیارات منظومه شمسی، از نزدیک‌ترین سیاره به دور خورشید، عطارد، تا دورترین سیاره، نپتون، می‌پردازیم. در ادامه، به بررسی قمرهای سیارات، سیارک‌ها، دنباله‌دارها، و اجرام کوچک دیگر منظومه شمسی می‌پردازیم.

تحقیق در مورد منظومه شمسی کلاس چهارم

منظومه شمسی مجموعه‌ای از اجرام آسمانی است که به دور خورشید می‌چرخند. این اجرام شامل خورشید، هشت سیاره، قمرهای آنها، سیارک‌ها، دنباله‌دارها، و اجرام کوچک دیگر می‌شوند.

خورشید

خورشید یک ستاره است و مرکز منظومه شمسی است. خورشید حدود 99.86 درصد از کل جرم منظومه شمسی را تشکیل می‌دهد. خورشید از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و انرژی خود را از طریق فرآیند هسته‌ای تولید می‌کند.

سیارات

منظومه شمسی هشت سیاره دارد. این سیارات عبارتند از:

  • عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است. عطارد یک سیاره سنگی کوچک است که فاقد جو است.
  • زهره دومین سیاره از خورشید است. زهره یک سیاره سنگی داغ است که دارای جو غلیظی است.
  • زمین سومین سیاره از خورشید است. زمین یک سیاره سنگی است که دارای جو و اقیانوس است. زمین تنها سیاره شناخته شده در جهان است که حیات در آن وجود دارد.
  • مریخ چهارمین سیاره از خورشید است. مریخ یک سیاره سنگی سرد است که دارای جو نازکی است.
  • مشتری پنجمین سیاره از خورشید است. مشتری یک غول گازی است که دارای جو غلیظی است. مشتری بزرگترین سیاره در منظومه شمسی است.
  • زحل ششمین سیاره از خورشید است. زحل یک غول گازی است که دارای حلقه‌های بزرگی است. زحل دومین سیاره بزرگ در منظومه شمسی است.
  • اورانوس هفتمین سیاره از خورشید است. اورانوس یک غول گازی است که بر روی محور خود به صورت کج می‌چرخد. اورانوس سومین سیاره بزرگ در منظومه شمسی است.
  • نپتون هشتمین سیاره از خورشید است. نپتون یک غول گازی است که دارای طوفان‌های شدیدی است. نپتون چهارمین سیاره بزرگ در منظومه شمسی است.

قمرهای سیارات

تمام سیارات منظومه شمسی دارای قمر هستند. تعداد قمرهای سیارات متفاوت است. عطارد و زهره هیچ قمری ندارند. زمین یک قمر دارد که ماه نامیده می‌شود. مریخ دو قمر دارد که به نام‌های فوبوس و دیم ورژ نامیده می‌شوند. مشتری بیش از 70 قمر دارد. زحل بیش از 80 قمر دارد. اورانوس بیش از 20 قمر دارد. نپتون بیش از 14 قمر دارد.

سیارک‌ها

سیارک‌ها اجرام کوچکی هستند که در مدارهای بیضوی به دور خورشید می‌چرخند. سیارک‌ها عمدتاً از سنگ و فلز تشکیل شده‌اند. کمربند سیارک‌ها بین مدارهای مریخ و مشتری قرار دارد.

دنباله‌دارها

دنباله‌دارها اجرام کوچکی هستند که دارای هسته‌ای سنگی و دمی بلند هستند. دم دنباله‌دار از گاز و غبار تشکیل شده‌است. دنباله‌دارها عمدتاً از موادی تشکیل شده‌اند که از منظومه شمسی اولیه باقی مانده‌اند.

ابر اورت

ابر اورت یک منطقه وسیع از اجرام یخی است که دورترین قسمت منظومه شمسی را تشکیل می‌دهد. ابر اورت حدود یک سال نوری از خورشید فاصله دارد.

منظومه شمسی یک مکان زیبا و پر از رمز و راز است. دانشمندان هنوز در حال یادگیری در مورد آن هستند.

مطالب پیشنهادی :

تحقیق در مورد سیاره زحل کلاس چهارم

2 تحقیق در مورد سیاره ها برای کلاس چهارم و پنجم

2/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا