تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد عید غدیر کلاس پنجم- عید غدیر خم چه روزی است؟

تحقیق در مورد عید غدیر

تحقیق در مورد عید غدیر: عید غدیر به عنوان یکی از اعیاد مهم مسلمانان شناخته می شود که در آن روز حضرت محمد (ص) در مکانی به نام غدیر خم حضرت علی (ع) را به عنوان جانشین خود برای همه مسلمانان انتخاب کرد. در همه نقاط جهان مسلمانان عید غدیر خم را که مصادف با به امامت رسیدن حضرت علی (ع) است، هر سال جشن می گیرند. در ادامه مقاله اطلاعات بیشتری در مورد عید غدیر در اختیار شما قرار خواهد گرفت با ما همراه باشید.

واقعه غدیر خم

پیامبر اسلام (ص) در دهمین سال هجرت خود به حج رفت و احکام اسلام و زیارت خدا را به مسلمانان آن زمان آموزش داد و در هنگام بازگشت از مکه تصمیم مهمی گرفت. ایشان همه همراهان خود را در مکانی به نام غدیر خم جمع کرد و حضرت علی(ع) را به عنوان جانشین خود معرفی کرد.

مسلمانان شیعه معتقدند که ایشان در حدیث ( مَن کُنتُ مولاه فَهذا علیّ مولاه أللهم والِ من والاه و عادِ من عاداه) فرمودند : «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست». البته حضرت محمد (ص) جانشین خود را در بین خاندان بنی هاشم معرفی کرده بود ولی در غدیر خم این خبر را به اطلاع همه مردم رسانید.

علاوه بر این شیعیان معتقدند که آیه سوم سوره مائده نیز در روز عید غدیر نازل شده است و به اهمیت این روز مهم اشاره دارد. واقعه غدیر خم به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات در طول زندگی حضرت محمد(ص) شناخته می شود. رسول خدا با توجه به اینکه به عظمت آن واقف بود و آن را اساسی ترین پیام دین خود می دانست مردم را در گرمای سوزان گرد هم آورد و رسالت خود را به مسلمانان ابلاغ کرد.

ماجرای عید غدیر چیست

حضرت محمد(ص) در آخرین حج خود که حجة الوداع نامیده می شود پس از پایان یافتن اعمال حج به همراه سایر مسلمانان از مکه به سمت مدینه حرکت کرد. در محلی به نام غدیر خم در تاریخ 18 ذی الحجه جبرئیل بر پیامبر نازل شد و از جانب خداوند به حضرت محمد(ص) وحی شد که حضرت علی(ع) را به عنوان ولی و وصی خود به مردم معرفی کند.

در سال دهم هجرت حضرت محمد(ص) از طرف خدا مأمور شد که دو مسئله مهم در مورد اسلام یعنی حج و ولایت و دیگری خلافت دوازده امام (ع) را به مردم ابلاغ کند. حضرت محمد (ص) در مکانی به نام غدیر خم همراه با همراهان خود جمع شدند وقتی این خبر به بقیه مردم مکه رسید همگی به سمت غدیر خم رهسپار شدند.

بعد از اینکه همه مردم جمع شدند پیامبر اسلام بر روی منبری که در زیر درخت ساخته بودند رفت و سپس از امیر المومنین خواست که به نزد او بیاید. حضرت علی (ع) سمت راست آن حضرت ایستاد تا پیامبر(ص) خطبه خود را بیان فرماید. حضرت محمد(ص) در ابتدا برای اینکه خلافت و ولایت حضرت علی(ع) را به صورت رسمی اعلام نماید و هر گونه شک و شبهه را از بین ببرد مقدمه ای در این باب بیان کردند.

ایشان جانشینی حضرت علی(ع) را به این صورت اعلام کردند که باطن قرآن و تفسیر آن را برای شما بیان نمی‌ کند مگر اینکه کسی که دست او را می ‌گیرم و او را بلند می ‌کنم و بازویش را گرفته‌ و او را بالا می‌برم». سپس دست حضرت علی(ع) را در دست گرفتند و فرمودند : «هر کس من مولی و صاحب اختیار اویم این علی مولی و صاحب اختیار اوست». بدین گونه در غدیر خم جانشین حضرت محمد(ص) در میان همه مسلمانان ابلاغ شد و به گوش سایر مسلمانان نیز رسانده شد.

در مرحله بعد حضرت محمد(ص) تصمیم گرفتند که از مردم بیعت بگیرند. به دلیل اینکه جمعیت زیادی در آنجا حضور داشت و بسیاری می توانستند از بیعت شانه خالی کنند پیامبر از افرادی که در آنجا حضور داشتند، خواست که سخن ایشان را بعد از او تکرار کنند.

پیامبر با صدای بلند فرمود «ما فرمان تو را که از جانب خداوند درباره علی ‌بن ‌ابیطالب و امامان و مریدانش به ما رساندی اطاعت می ‌کنیم و به آن راضی هستیم و با قلب و جان و زبان و دستمان با تو بر این مدعا بیعت می ‌کنیم. زمانی که سخن پیامبر به پایان رسید همه مردم سخنان ایشان را تکرار کردند و به این صورت بیعت عمومی انجام گرفت و حضرت محمد(ص) نیز عمامه خود را که «سحاب» نام داشت به عنوان تاج افتخار بر سر حضرت علی(ع) قرار داد. به این صورت همه افرادی که در آنجا حضور داشتند اگر توانستند با دستشان و یا با زبانشان با حضرت علی(ع) بیعت کردند.

تحقیق در مورد عید غدیر

غدیر خم چگونه جایی است

غدیر خم مکانی در میان شهر مکه و مدینه است که به دلیل وجود برکه ای که در آن آب باران جمع می شود به این نام خوانده می شود. در این مکان به دلیل وجود مقداری آب و وجود چند درخت کاروانیان اغلب توقف می کردند و برای ساعتی به استراحت می پرداختند. بعدها در این منطقه مسجدی با مساحت 500 متر مربع ساخته شد که در سال 1386 پیروان فرقه وهابیت آن را به ویران کردند.

نظر اهل بیت در مورد غدیر خم

پیامبر اکرم (صلی ‌الله‌ علیه ‌و اله) فرمودند: روز غدیر خم برترین اعیاد امت من است و آن روزی است که خدای متعال به من امر فرمودند تا برادرم علی ‌بن‌ ابیطالب (علیه‌السلام) را به ‌عنوان علم (هدایت) برای امتم معرفی کنم، تا پس از من به وسیله او هدایت شوند.

حضرت علی (علیه‌السلام) می ‌فرمایند: ایشان در سالی که روز جمعه و عید غدیر در یک روز افتاده بود فرمودند: امروز، روزی بس بزرگ است. امروز روز کامل ‌شدن دین است، امروز روز عهد و پیمان است. امروز، ‌ روز بیان حقایق ایمان است. امروز روز راندن شیطان است

محمد بن ‌لبید گوید: روزی به حضرت فاطمه‌ (س) عرض کردم، آیا رسول خدا بر امامت علی‌(علیه‌السلام) تصریح فرمودند، ایشان فرمودند: و اعجبا، آیا روز غدیر را فراموش کردید!

امام حسن مجتبی (ع): در سال 41 هجری، زمانی‌ که امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) می ‌خواست پیمان صلح را با معاویه منعقد کند خطبه ‌ای خواندند که در ضمن آن خطبه فرمودند: این امت، جدم (صلی ‌الله ‌علیه ‌و اله) را دیدند و از او شنیدند، که دست پدرم را در غدیر خم، به دست گرفت و به آنها فرمود: (من کنت مولاه فعلی مولاه، اللهم و ال من والاه و عاد من عاداه، سپس به آنها امر فرمود که حاضران به غایبان بگویند.

امام محمد باقر(علیه ‌السلام) فرمودند: ابلیس چهار روز از سر ضعف و عجز ناله سر داد: روزی که مورد لعن قرار گرفت، روزی که به زمین فرستاده شد، روزی که پیامبر اکرم (صلی ‌الله‌ علیه ‌و اله) به نبوت مبعوث شد، و روز عید غدیر خم.

کارهایی که باید در عید غدیر انجام دهید

عید غدیر یکی از جشن های مهم ما مسلمانان است. اعمال مهمی در این روز انجام می شود که عبارتند از:

 روزه گرفتن

غسل کردن

 خواندن زیارت امین الله

 خواندن دعای ندبه

 پوشیدن لباس تمیز و زینت کردن

گفتن این جمله برای تبریک در هنگام ملاقات امیرالمؤمنین: “اَلحمدُ لِلهِ الّذی جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسّکینَ بِولایةِ اَمیرِالمؤمنینَ و الائمةِ المَعصومینَ علیهم السلام”

انجام صله رحم

اطعام مومنین

خواندن زیارت غدیریه

خواندن نماز عید غدیر که وقت خواندن این نماز در هنگام ظهر است و این نماز دو رکعت دارد. در هر رکعت سوره حمد و ده مرتبه سوره اخلاص، ده مرتبه آیه الکرسی و ده مرتبه سوره قدر خوانده می شود.

بیشتر بخوانید:

پیامبر در مورد حضرت علی چه فرموده است کلاس دوم

چرا به حضرت علی پدر یتیمان می گویند کلاس دوم

متن دعوت به مولودی حضرت علی + متن کوتاه و طولانی دعوت به مولودی امام علی

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا