تحقیق در مورد عطار نیشابوری کلاس ششم ✏️ زندگی نامه عطار نیشابوری ششم ابتدایی
آنچه در این مطلب خواهید دید
زندگینامه عطار نیشابوری
فریدالدین ابوحامد محمد بن ابراهیم کدکنی نیشابوری، معروف به عطار نیشابوری، یکی از عارفان و شاعران بزرگ ایرانی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر با ۱۱۴۶ میلادی در کدکن زاده شد.
عطار در دوران جوانی به کار عطاری و داروسازی پرداخت و از این طریق با طب و علوم مرتبط با آن آشنا شد. او در این دوران به عرفان نیز گرایش پیدا کرد و از محضر شیخ مجدالدین بغدادی بهره برد.
عطار در طول زندگی خود به سفرهای زیادی رفت و از شهرهای مختلف ایران و جهان اسلام دیدن کرد. او در سفرهای خود با اندیشهها و فرهنگهای مختلف آشنا شد و این آشناییها تأثیر زیادی بر آثار او داشت.
عطار در سال ۶۱۸ هجری برابر با ۱۲۲۱ میلادی به هنگام حمله مغول به خراسان، به دست سربازان مغول کشته شد.
آثار عطار نیشابوری
عطار نیشابوری یکی از پرکارترین و فعالترین شاعران ایرانی به شمار میرود و بنا به روایات بیش از ۱۸۰ اثر گوناگون از خود بهجای گذاشته است.
از میان آثار او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- منطق الطیر
- الهی نامه
- اسرار نامه
- مختارنامه
- مصیبت نامه
- دیوان اشعار
منطق الطیر
منطق الطیر یکی از مهمترین آثار عطار نیشابوری است که در آن، سیمرغ نماد حقیقت و مرغکان نماد سالکان راه عرفان هستند. این اثر از جمله آثار ماندگار ادبیات فارسی است که تأثیر زیادی بر شاعران و نویسندگان بعدی داشته است.
الهی نامه
الهی نامه یکی دیگر از آثار مهم عطار نیشابوری است که در آن، عطار به بیان حقایق عرفانی و سیر و سلوک سالکان راه حق پرداخته است. این اثر نیز از جمله آثار ماندگار ادبیات فارسی است که در آن از زبان حیوانات و گیاهان برای بیان مفاهیم عرفانی استفاده شده است.
ارزش ادبی آثار عطار نیشابوری
آثار عطار نیشابوری از نظر ادبی و عرفانی از اهمیت زیادی برخوردارند. او در آثار خود از زبان ساده و روان استفاده کرده است و مفاهیم پیچیده عرفانی را به گونهای بیان کرده است که برای عام و خاص قابل فهم باشد.
اشعار عطار نیشابوری از نظر مضمون و محتوا نیز بسیار متنوع هستند. او در آثار خود به موضوعات مختلفی مانند عشق، عرفان، اخلاق، حکمت و سیاست پرداخته است.
آثار عطار نیشابوری تأثیر زیادی بر شاعران و نویسندگان بعدی داشته است. از جمله شاعران و نویسندگانی که از آثار عطار نیشابوری تأثیر پذیرفتهاند میتوان به مولوی، سعدی، حافظ، نظامی و جامی اشاره کرد.
سوالات تکمیلی :
- عطار نیشابوری در کدام مکتب شعری فعالیت داشت؟
- عطار نیشابوری چه تأثیری بر عرفان اسلامی داشته است؟
- آثار عطار نیشابوری در چه زمینههایی به کار گرفته شده است؟
این سوالات میتوانند دانش دانشآموزان را در مورد عطار نیشابوری و آثار او افزایش دهند.
سخن آخر
عطار نیشابوری یکی از بزرگترین شاعران و عارفان ایرانی است که آثار او تأثیر زیادی بر ادبیات و فرهنگ ایران داشته است. آثار او همچنان از جمله آثار ماندگار ادبیات فارسی هستند که مورد توجه خوانندگان و علاقهمندان به عرفان قرار میگیرند.
مطالب پیشنهادی :
تحقیق درباره جلال الدین محمد کلاس ششم