تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد سوره ناس+ مقاله دانش آموزی درباره سوره ناس

تحقیق در مورد سوره ناس

ناس در لغت به ‌معنای مردم می‌ باشد. سوره ناس یکی از سوره‌ های کوچک و کوتاه در قرآن است ولی مفهوم بسیار قوی دارد. سوره‌ ناس بیست و یکمین سوره ‌ای است که در مکه بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده ‌است و یک سوره مکی به حساب می‌آید. سوره ناس چهارمین سوره در قرآن است که بعد از سوره فلق و در جزء سی ‌ام قرار دارد و یکی از سوره‌ های چهار قل می ‌باشد. به سوره هایی که کلمه قل در ابتدا شروع می شوند سوره چهار قل می ‌گویند. در این سوره پروردگار به پیامبر اکرم فرموده است: در مقابل وسوسه گران پنهان به خدا پناه ببرد و در چنین دام‌ هایی گرفتار نشود.

 تعداد آیات سوره ناس

سوره ناس دارای ۶ آیه است و همانطور که گفتیم بسیار کوتاه است.

تعداد کلمات و حروف سوره ناس

 سوره ناس شامل ۲۰ کلمه و ۷۸ حرف است.

 دلیل نام‌ گذاری سوره ناس

به‌ دلیل این‌ که کلمه ناس در آیه اول این سوره قرآن نوشته‌ شده است ناس نام‌ گذاری شد. در مورد سوره ناس روایت شده ‌است هر کس سوره ناس و فلق را بخواند مانند این است که همه کتاب‌ های پیامبران الهی را قرائت کرده است. علاوه بر این گفته‌ شده که رسول اکرم هر دو سوره‌ ناس و فلق را محبوب‌ ترین و بهترین سوره‌ ها در نزد خداوند می‌ داند.

نام‌ های دیگر سوره ناس

اسامی دیگر نام های سوره ناس شامل معوذه و مشقشه هستند. به این دلیل سوره‌ ناس را معوذه می ‌نامند چون انسان با خواندن سوره ناس خودش را از وسوسه گرانی مانند شیطان دور می‌ کند و به خداوند رحیم و بخشنده پناه می ‌برد.

سوره ناس به این دلیل مشقشه نامیده می شود که انسان ‌ها وقتی ‌که احساس ترس و خطر می‌ کنند این سوره را قرائت می ‌کنند تا از حس ترس رها شوند و نجات پیدا کنند.

تفاسیر سوره ناس

 بعضی از عالمان اهل‌ سنت درباره سوره ناس می‌ گویند این سوره زمانی نازل شد که مردی یهودی پیامبر را جادو کرده و پیامبر با این جادو مریض شد. بعد از آن، جبرئیل با نازل کردن سوره های ناس و فلق و خواندن آیه‌ های این سوره بر پیامبر، ایشان از بستر مریضی برخاستند.

در تفاسیر اهل شیعه نیز روایت شده که تفسیر اهل سنت را نپذیرفته‌ اند و گفته ‌اند سحر و جادو بر روی پیامبر هیچ اثری نداشته و ایشان با جادو و سحر بیمار نمی‌ شود.

 سوره‌ های ناس و فلق را به دلیل این ‌که معنایی شبیه به‌ هم دارند و پشت‌ سر هم قرار گرفته ‌اند آنها را مشقشقتین و معوذتین نامیده‌ اند.

در بعضی از کتاب‌ های دینی نیز نقل شده‌ است هیچ دلیلی وجود ندارد که پیامبر از نظر جسمی آن ‌قدر در برابر سحر و جادو مقاوم باشد که  جادو در بدن او اثر نکند و سحر نتواند در بدن او بیماری به وجود بیاورد بلکه این آیات قرآن هستند که جان‌ و دل و عقل پیامبر را از سحر و جادو در امان نگه ‌داشته اند.

متن و ترجمه سوره ناس

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ (۱)

بگو پناه مى برم به پروردگار انسان

مَلِكِ النَّاسِ (۲)

پادشاه انسان

إِلَهِ النَّاسِ (۳)

معبود انسان

مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ (۴)

از شر وسوسه‏ گر نهانى

الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ (۵)

آن كس كه در سينه‏ هاى مردم وسوسه مى ‏كند

مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ (۶)

چه از جن و چه از انس

تفسیر معانی آیه ها

در سوره  ناس آیه‌ های ( رب الناس، ملک الناس، اله الناس ) به همه مردم اشاره می ‌کند و در آیه ( الذی‌ یوسوس فی صدور الناس ) به کسانی اشاره می ‌کند که دشمن انسان‌ ها و جن‌ ها به او حمله می کنند و او را وسوسه می ‌کنند و در دام می‌ اندازند. در آیه‌ آخر این سوره ( من الجنة والناس) به کسی اشاره می ‌کند که وسوسه‌ گر است و انسان‌ ها را وسوسه می ‌کند.

نظر پیامبر و امامان در مورد سوره ناس

امام باقر(ع) در مورد سوره ناس می ‌فرماید : هر کس در نماز وتر ( نمازهای واجب ) سوره ناس، فلق و اخلاص را بخواند به او گفته می ‌شود که ای بنده خدا مژده باد بر تو چون که پروردگار نماز تو را قبول کرده‌ است.

پیامبر اکرم (ص) نیز درباره‌ سوره‌ ناس فرموده است : هر کس سوره ناس و فلق را بخواند مثل این است که همه کتاب‌ های پیامبران الهی را خوانده است.

همچنین می‌فرماید: هر کس سوره های توحید، فلق و ناس را هر شب ده مرتبه قرائت کند، مانند این است که تمام کتاب قرآن را خوانده است از اشتباه‌ ها و گناه‌ هایش خلاص می‌ شود مانند روزی که تازه از مادرش متولد شده است. همچنین اگر در آن روز و شب بمیرد مرگش مانند شهادت است، پیامبر اکرم سوره‌ ناس و فلق را بهترین و محبوبترین سوره ها در نزد خداوند می ‌داند.

بیشتر بخوانید:

تحقیق در مورد سوره ابراهیم

تحقیق در مورد سوره عنکبوت

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا