تحقیق دانش اموزی

تحقیق دانش آموزی در مورد خوک مناسب تمام پایه های تحصیلی

تحقیق در مورد خوک

خوک ها حیواناتی از دسته پستانداران و از نوادگان مستقیم گراز وحشی هستند. در حال حاضر خوک های اهلی حدود 80 نژاد مختلف دارند که اغلب برای استفاده از گوشت پرورش داده می شوند. هزاران سال پیش گرازهای وحشی که عملاً هر چیزی را می خورند، جذب زباله های انسان ها شدند و به این شکل اهلی شدند. اهلی شدن به احتمال زیاد در مناطق روستایی اتفاق افتاده زیرا برای خوک ها، برخلاف بزها و گاوها جابه جایی از مکانی به مکان دیگر دشوار است. خوک ها به خاطر اشتهای زیادشان معروف هستند. برخی از انواع خوک وحشی هستند، در حالی که برخی دیگر اهلی هستند. دامداران خارجی برای تولید گوشت، خوک های اهلی را پرورش می دهند. از پوست خوک ها نیز چرم درست می کنند و موهای سفت آنها برای موهای برس استفاده می شود.

ویژگی های فیزیکی خوک

خوک یک سر بزرگ و پوزه دراز و یک قسمت غضروفی در نوک بینی دارد که این پوزه به دلیل داشتن بیشترین تراکم گیرنده های لمسی نقش مهمی در پیدا کردن غذا، بو کردن، نیش زدن، دستکاری اشیاء و زیرو رو کردن خاک ایفا می کند. این حیوان با اینکه چهارانگشت سم دار دارد که از دو انگشت بیرونی برای حرکت در زمین های نرم و از دو انگشت بزرگتر برای تحمل وزن خود استفاده می کند. خوک ها حدود 44 دندان در دهان دارند که از دندان های غقب برای خرد کردن استفاده می کنند.

این حیوان بدنی حجیم با پاهای کوتاه دارد و همچنین پوست ضخیمی دارد که با پوششی از موهای سفت پوشیده شده است. خوک های اهلی می توانند تا (320 کیلوگرم) وزن داشته باشند. پوزه خوک به صفحه ای صاف و گرد ختم می شود که از این پوزه برای یافتن غذا در زمین و کندن آن استفاده می کنند.

خوک ‌های وحشی عاج‌ های تیزی دارند که می‌ توانند با آن‌ها حفاری کنند. آنها همچنین از عاج های خود به عنوان سلاحی برای دفاع از خود استفاده می کنند. خوک های اهلی عاج ندارند اما دندان های عاج مانند دارند.

تماس بدنی برای خوک ها اهمیت ویژه ای دارد. آنها به دنبال تماس نزدیک هستند و از آن لذت می برند به همین دلیل هنگام استراحت نزدیک به هم دراز می کشند. آنها همچنین از تماس نزدیک با افرادی که برای آنها آشنا هستند لذت می برند. آنها دوست دارند پشت گوش ها و شانه هایشان را لمس کنید.

زیستگاه و محل زندگی خوک

خوک های اهلی در همه قاره ها به جز قطب جنوب زندگی می کنند. آنها می توانند با طیف وسیعی از محیط ها سازگار شوند که آنها را در زمره موفق ترین پستانداران روی زمین قرار می دهد. چین دارای بیشترین جمعیت خوک های خانگی در جهان است و پس از آن ایالات متحده قرار دارد.

خوک ‌های وحشی در علفزارها، تالاب‌ ها، جنگل‌ های بارانی، دشت‌ ها، بوته ‌زارها و جنگل‌ های معتدل زندگی می‌ کنند. در هر نقطه‌ ای که آب شیرین و غذای کافی در دسترس باشد خوک ها می توانند زندگی کنند.

انواع نژاد خوک

خوک های نیز مانند سایر جانوران نژادهای مختلفی دارند که از نظر ظاهر و ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از معروف ترین نژاد خوک ها عبارتند از:

  • خوک اهلی
  • خوک بیشه
  • خوک زگیل ‌دار اولیور
  • خوک زگیل ‌دار تیمور
  • خوک ریش ‌دار بورنئویی
  • خوک زگیل ‌دار سلبس
  • خوک زگیل ‌دار سیبو
  • خوک ریشدار پالاوان
  • خوک زگیل‌ دار جاوه ‌ای
  • خوک‌ آهوی توگیان
  • خوک ‌آهوی سولاوسی شمالی
  • خوک ‌آهوی طلایی

حقایقی شنیدنی در مورد خوک ها

خوک ها یکی از باهوش ترین حیوانات جهان هستند که بعد از میمون ها و دلفین ها در  این رتبه بندی قرار دارند. آنها از یک انسان سه ساله باهوش ترند! آنها می توانند مهارت های جدید را سریع تر از سایر حیوانات بدست آورند.

آنها زندگی اجتماعی پیچیده ای دارند و دوست دارند در کنار یکدیگر باشند. آنها پیوندهای نزدیکی با افراد همنوع خود و دیگران برقرار می کنند. خوک ها اغلب بینی به بینی می خوابند و دوست دارند در هم جمع شوند. این حیوانات دوست دارند در جمع گروه کوچکی از خوک های دیگر باشند.

خوک ها بسیار منظم و تمیز هستند و برای حفظ دمای بدن خود از گل استفاده می کنند، زیرا غدد عرق ندارند. آنها برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن در هوای گرم، در گل خنک می غلتند. گل همچنین در مقابل انگل ها و آفات از آنها محافظت می کند.

خوک ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر از حدود 20 صدای صوتی مختلف، از غرغر بلند گرفته تا جیغ های ملایم استفاده می کنند. علاوه بر این خوک‌ های ماده اغلب برای بچه ‌های خود آواز می ‌خوانند.

خوک ها حس بویایی فوق العاده ای دارند اما قدرت بینایی کمتری نسبت به سایر حیوانات دارند. آنها می توانند غذای خود را بو کرده و حس کنند. علاوه بر این بویایی قدرتمند آنها این اجازه را می دهد تا بتوانند غذای موجود در زیر زمین را نیز حس کنند.

بیشتر مردم فکر می کنند خوک به دلیل تنه چاق و سنگین نمی تواند سریع بدود. این واقعیت نادرست است زیرا یکی از جالب ترین حقایق در مورد خوک ها سرعت آنها است. آنها سریع تر از آنچه فکر می کنید، می دوند. خوک های خانگی می توانند با سرعت 17 کیلومتر در ساعت و خوک های وحشی می توانند با سرعت 50 کیلومتر در ساعت بدوند. علاوه بر این گرفتن آنها بسیار دشوار است زیرا آنها به حالت زیگزاگ می دوند.

مانند انسان ها، خوک ها نیز دارای ویژگی های رفتاری مشخصی هستند که شخصیت آنها را می سازد. برخی از خوک ‌ها پرخاشگرتر و کنجکاوتر هستند، در حالی که برخی دیگر آرام‌ تر و خجالتی‌ تر هستند.

خوک ها حدود 15000 جوانه چشایی دارند و در مقابل انسان های بالغ معمولاً بین 2000 تا 4000 دارند. این توانایی چشایی بالا به خوک ها این قابلیت را می دهد که میلیون ها طعم را هنگام خوردن غذاها احساس کنند.

خوک ها حافظه بسیار خوبی دارند، مطالعات علمی نشان داده‌اند که خوک‌ها می‌توانند مکان‌هایی را که در آن غذا پیدا می‌شود، به خاطر بسپارند، می‌توانند مسیرها را برای رفتن به خانه را به ذهن بسپارند و حتی می‌توانند انسان‌های مختلف و دیگر خوک‌ها را تشخیص دهند.

خوک ها عاشق بازی هستند،بازی بخش بسیار مهمی از رشد بچه های خوک از نظر اجتماعی و شناختی است. حتی زمانی که  بچه خوک ها بالغ می شوند نیز از بازی با اسباب بازی ها، تعقیب یکدیگر و کشتی گرفتن لذت می برند.

خوک ها پیوندهای نزدیکی با یکدیگر و انسان ها ایجاد می کنند. آنها کاملاً صمیمی هستند و با یکدیگر همکاری می کنند و از یکدیگر نیز در مواقع نیاز دفاع می کنند. علاوه بر این نیز همه بزرگسالان از خوکچه ها محافظت می کنند و مهاجم را فراری می دهند.

کاربرد خوک ها در پزشکی

خوک ها تنها حیوانات در تاریخ پزشکی هستند که اندام های آنها به انسان قابل پیوند خورده است. قلب خوک آنقدر شبیه قلب انسان است که جراحان اغلب از قسمت های مختلف قلب این حیوان به عنوان جایگزین در جراحی قلب استفاده می کنند.

خوک ها چه می خورند؟

خوک ها حیواناتی هستند که معمولا عاشق خوردن هستند و علاقه مند به امتحان انواع غذای جدید در زندگی روزمره خود هستند. آنها شکارچیان خوبی محسوب نمی‌شوند، اما می توانند گوشت حیوانات کوچک و ماهی را نیز بخورند.

خوک ها علف ها، برگ ها، ریشه ها و گل ها را نیز می خورند. این حیوانات همه چیز خوار هستند و از پوزه بسیار حساس خود برای یافتن و کندن غذا از زیر زمین استفاده می کنند.

حس بویایی قوی آنها می تواند قارچ ها را نیز از عمق یک متری زیر زمین تشخیص دهد. ریه خوک ها در مقایسه با جثه بزرگ آنها کوچک است.  اگرچه در هر پا 4 انگشت دارند ولی تنها با دو انگشت روی هر پا راه می روند که باعث می شود مسافت زیادی را برای پیدا کردن غذا طی نکنند. علاوه بر این آنها به آرامی غذا می خورند تا  بتوانند غذای خود را بچشند.

چرخه زندگی و تولید مثل خوک

در طبیعت، خوک ‌های ماده با آرامش در کنار هم زندگی می ‌کنند. اما خوک های نر دعوا می کنند، بنابراین معمولاً تنها زندگی می کنند. خوک ماده بعد از بارداری حدودا چهار ماه بعد زایمان می کند و بطور متوسط در هر زایمان 10 یا 11 بچه خوک به دنیا می آید. خوک ها به طور معمول دو بار در سال زایمان می کنند. خوکچه ها به شدت به سرما حساس هستند و به دنبال هر فرصتی برای دراز کشیدن هستند. آنها همچنین در زیر یونجه فرو می روند تا گرم شوند.

بچه ها در دو هفتگی می توانند صدای مادر خود را تشخیص دهند. زیرا هنگام شیر دادن خوک ماده برای نوزادانش آواز می خواند به همین دلیل بچه ها صدای مادرشان را می شناسند. بچه خوک ها بلافاصله بعد از تولد چشمان خود را باز می کنند و می توان گفت که بچه خوک ها آماده دویدن و راه رفتن به دنیا می آیند. علاوه بر این تنها چند ساعت بعد از تولد لانه را برای دستشویی کردن ترک می کنند.

خوک ها چقدر عمر می کند؟

 خوک ها معمولاً به عنوان حیوان خانگی و دام پرورش داده می شوند زیرا از گوشت، پوست و موی آنها استفاده می شود. این حیوانات برای خوابیدن به یک منطقه گرم و تمیز زیر سقف نیاز دارند و باید به طور مرتب از نظر بیماری معاینه شوند. رعایت این شرایط می تواند باعث شود که خوک ها تا 15 سال عمر کنند.

دشمنان خوک در طبیعت

گرگ، خرس، پلنگ و پرندگانی مانند عقاب و شاهین دشمنان خوک های وحشی هستند. آنها به ویژه خطری بزگ برای خوکچه ها هستند که نمی توانند به خوبی از خود دفاع کنند. علاوه بر این شکار خوک های مسن نیز بسیار ساده تر از خوک های جوان و چابک است.

فایده خوک برای انسان چیست؟

از زمانی که در حدود 10000 سال قبل از میلاد خوک ها اهلی شدند، مفید بودن خود را برای انسان ثابت کرده اند. در حال حاضر خوک ها در سراسر جهان یافت می شوند و پرورش می یابند و برای انواع محصولات مانند گوشت خوک، چرم، چسب، کود و انواع داروها مورد استفاده قرار می گیرند. بیشترین میزان پرورش خوک‌ های گوشتی در دنیا توسط ایالات متحده امریکا صورت می گیرد. خوک های اهلی بسته به نژاد متفاوت هستند و برخی از نژادها برای تولید گوشت بدون چربی بیشتر از سایر نژادها پرورش داده می شوند. از حدود صدها نژاد خوک اهلی حدود 25 مورد در بین کشاورزان و دامداران ارزشمند هستند.

بچه خوک ها گاهی بین دو تا سه ماهگی  و گاهی نیز در چهار ماهگی و هشت ماهگی برای انواع گوشت استفاده می شوند. گاهی نیز برای برخی از محصولات از حیوانات مسنی که معدوم می‌ شوند، استفاده می شود. بنابراین با مقایسه نرخ رشد خوک و تعداد فرزندان این حیوان با گاو و گوسفند، به راحتی می توان فهمید که چرا پرورش خوک در صورتی که به درستی در محیطی تمیز و کاملا ایمن انجام شود، می تواند سودآوری خوبی را به ارمغان آورد. علاوه بر این نیز خوک یکی از مناسب ترین حیولنات برای تحقیقات علوم بهداشتی است زیرا شباهت‌ های آناتومیکی، رشدی و فیزیولوژیکی با انسان دارد. بنابراین دانش به دست آمده از این تحقیقات هم برای علوم پزشکی و هم برای صنعت کشاورزی مفید خواهد بود.

بیماری های ناشی از مصرف گوشت خوک

در صورتی که محل نگهداری و رشد و پرورش خوک ها مناسب نباشد گوشت این حیوان می تواند باعث ایجاد بیماری های ویروسی، بیماری های باکتریایی، ایجاد کرم در بدن و انواع سرطان شود. اما یکی از بیماری های شایع آنفولانزای خوکی است که یک بیماری ویروسی است و به راحتی در بین خوک ها شیوع پیدا می کند و بین انسان و خوک نیز قابل انتقال است. این بیماری در انسان ها از طریق تماس با این حیوان شیوع پیدا می کند و علائم آن نیز تب، سرگیجه، حالت تهوع و خشکی مفصل است.

جایگاه خوک در اعتقادات

خوک دوازدهمین نماد در چرخه زودیاک چینی است که نشان دهنده آخرین جایگاه است و بدین معنا است که آخرین نفری بود که به وسیله امپراتور فراخوانده شد.  طبق زودیاک چینی افراد متولد این سال ها بسیار باهوش و خلاق هستند.

دانش آموزان و بچه های عزیز؛ در این مقاله کودکانه اطلاعات مهم و مفیدی درباره خوک برای دبستان و سایر پایه های تحصیلی تهیه شد که امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد.

بیشتر بخوانید:

تحقیق کودکانه در مورد بز

اگه خوب بود امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا