تحقیق در مورد خلبان کلاس دوم _ مزایای شغل خلبانی چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید دید
- تحقیق در مورد خلبان
- معرفی شغل خلبانی
- انواع شغل خلبانی
- -خلبان هواپیمای نظامی
- -خلبان هواپیمای مسافری
- -خلبان هواپیمای آموزشی
- -خلبان هواپیمای غیرمسافری
- خلبان چه کسی است
- کار اصلی خلبان چیست؟
- وظیفه خلبان قبل از پرواز
- شغل خلبانی چه مزایای دارد
- -سفر به بسیاری نقاط
- -شغل پرماجرا همراه با مسئولیت فراوان
- -افزایش مهارت و قدرت تصمیم گیری
- -افزایش اعتماد به نفس و توانایی حل مسئله
- -قابلیت مدیریت استرس
- -افزایش دانش عمومی
- -افزایش تطبیق پذیری
- -جلوگیری از روزمرگی
- -ایجاد حس رضایت شغلی
تحقیق در مورد خلبان
تحقیق در مورد خلبان: یکی از شغل هایی بسیار هیجان انگیز شغل خلبانی است که در حوزه حمل و نقل قرار می گیرد. خلبان ها افرادی با ضریب هوشی و تمرکز بالا هستند که دقت و سرعت عمل زیادی دارند و با داشتن این ویژگی ها می توانند مسئول هدایت هواپیما باشند. معمولا افرادی که پرواز کردن و سفر رفتن را دوست دارند به شغل خلبانی علاقه مند هستند. در ادامه مقاله اطلاعات بیشتری در مورد خلبان در اختیار شما قرار خواهد گرفت با ما همراه باشید.
معرفی شغل خلبانی
شغل خلبانی به عنوان یکی از مشاغل پرهیجان شناخته می شود که اغلب ما در کودکی به آن فکر کرده ایم. البته بهتر است بدانید که خلبانی فقط یک حرفه یا شغل نیست بلکه یک سبک از زندگی با مسئولیت های بسیار زیاد همراه با عشق به پرواز است. هدایت انواع هواپیماها و پرواز بر فراز آسمان اگرچه باعث جذابیت این شغل می شود اما این شغل پر از استرس، تلاش و تصمیم گیری های سریع در شرایط خاص است. شغل خلبانی در سراسر جهان به عنوان یکی از مشاغلی شناخته می شود که درآمد آن بسیار بالا است و دلیل آن نیز حساسیت و سخت بودن مسئولیت های این شغل است.
انواع شغل خلبانی
شغل خلبانی به چند دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
-خلبان هواپیمای نظامی
خلبان هواپیمای نظامی کسی است که برای پرواز با هواپیماهای جنگی و جنگنده ها آموزش دیده است.
-خلبان هواپیمای مسافری
خلبان هواپیمای مسافری کسی است که برای پرواز با هواپیماهای مسافربری آموزش دیده است.
-خلبان هواپیمای آموزشی
این خلبان ها افرادی هستند که به سایر خلبان ها پرواز و هدایت هواپیماها را آموزش می دهند.
-خلبان هواپیمای غیرمسافری
این خلبان ها اغلب افرادی هستند که هواپیماهای مخصوص حمل و نقل و یا سم پاشی محصولات را هدایت می کنند.
خلبان چه کسی است
خلبان شخصی است که در زمینه هدایت هواپیما آموزش دیده و تحصیلات دانشگاهی دارد و پس از قبولی و گرفتن گواهینامه های معتبر می تواند در مسیرهای هوایی پرواز کند و هدایت هواپیما را به عهده داشته باشد. خلبان ها باید مهارت های فنی و عملی بسیار زیادی داشته باشند زیرا خلبانی و هدایت هواپیما به دقت و تصمیم گیری سریع و مدیریت بالا در شرایط پیچیده نیاز دارد. علاوه بر این یک خلبان باید اطلاعات کافی در مورد اصول آیرودینامیک و سیستم های هواپیما و همچنین مقررات بین المللی هوانوردی داشته باشد.
خلبان ها باید بتوانند به خوبی با همکاران خود، تیم پرواز و برج مراقبت ارتباط برقرار کنند بنابراین داشتن روحیه همکاری و مشارکت نیز برای یک خلبان دارای اهمیت ویژه ای است. یک خلبان می تواند هدایت هواپیماهای مختلفی را به عهده بگیرد به عنوان مثال می تواند در خطوط هوایی تجاری که مربوط به جابه جایی مسافران و بارها است، فعالیت کند و یا می تواند به عنوان خلبان خصوصی برای هواپیماهای شخصی و یا شرکت های کوچک فعالیت کند.
کار اصلی خلبان چیست؟
مسئولیت اصلی خلبان این است که ایمنی پرواز را تامین کند و هواپیما را از مبدا تا مقصد به سلامت برساند. همچنین خلبان باید قبل از پرواز وضعیت هواپیما، مقدار سوخت و وزن بار را بررسی کند و برنامه ریزی کامل برای مسیر و هماهنگی با تیم زمینی را قبل از پرواز انجام دهد. علاوه بر این خلبان باید به صورت مداوم در طی پرواز وضعیت سیستم بخش های مختلف هواپیما، سرعت و ارتفاع را بررسی کند و بر مسیر پرواز تا رسیدن به مقصد نظارت کامل داشته باشد.
بهتر است بدانید در صورت ایجاد هر گونه مشکل فنی و یا مواجهه با تغییرات آب و هوایی نامناسب، خلبان باید توانایی گرفتن تصمیمات مناسب را داشته باشد. او موظف است که تا رسیدن به مقصد به صورت مداوم با برج مراقبت و سایر افراد تیم پرواز برای اطمینان از ایمنی پرواز در ارتباط باشد.علاوه بر این فرود مطمئن و ارائه گزارش پرواز پس از رسیدن به مقصد نیز یکی دیگر از وظایف مهم خلبان می باشد.
وظیفه خلبان قبل از پرواز
خلبان قبل از پرواز برای اینکه بتواند ایمنی پرواز را تضمین کند باید جزئیات برنامه پرواز مانند مسیر پرواز، ارتفاع، مقدار سوخت لازم و اطلاعات هواشناسی کامل را از مبدا تا مقصد و حتی احتمالات را با دقت بررسی کند. در مرحله بعد خلبان باید وزن هواپیما و مقدار بار و تعداد مسافران را در نظر گرفته تا بتواند تعادل هواپیما را حفظ کند.
او همچنین بدنه، بال ها، چرخ ها و موتورها و سیستم فنی و تجهیزات داخل کابین را قبل از پرواز کاملا بررسی می کند و قبل از پرواز نیز یک جلسه با خدمه پرواز برگزار می کند. پس از انجام این مراحل در آخر خلبان پس از هماهنگی با واحد مراقبت های پرواز مجوزهای لازم را دریافت می کند و پس از چک کردن باند و ترافیک هوایی و سوار شدن مسافران برای پرواز آماده می شود.
شغل خلبانی چه مزایای دارد
-درآمد بالا
این شغل در واقع یکی از شغل های پردرآمد در دنیا است زیرا حقوق آن به طور قابل توجهی از میانگین بسیاری از شغل ها بالاتر است.
-سفر به بسیاری نقاط
خلبانان به صورت مداوم در سفر هستند و به شهرها و کشورهای مختلف سفر می کنند و با فرهنگ و آداب و رسوم و زبان های مختلف آشنا می شوند که این امر می تواند دیدگاه و درک آنها را تغییر دهد. بعلاوه این سفرها کمک می کند که خلبان ها بتوانند زبان های مختلف سایر کشورها را نیز یاد بگیرند.
-شغل پرماجرا همراه با مسئولیت فراوان
خلبانان در واقع شغلی جذاب و هیجان انگیزی دارند که هر روز جذابیت متفاوتی دارد. اما بهتر است بدانید در کنار این هیجان مسئولیت بسیار زیادی به همراه دارد زیرا حفظ سلامتی مسافران و خدمه پرواز بر عهده خلبان است.
-افزایش مهارت و قدرت تصمیم گیری
خلبانان در طی دوره شغل خلبانی به صورت مداوم باید بر روی قابلیت هایی مانند تصمیم گیری سریع، مدیریت بحران و کار تیمی کار کنند. زیرا شغل خلبانی بسیار چالش برانگیز است و لازم در مواقع لازم با سرعت بهترین تصمیم اتخاذ شود.
-افزایش اعتماد به نفس و توانایی حل مسئله
یک خلبان با توجه به توانایی ، مهارت و دانش بالای خود مسئولیت جان مسافران را بر عهد می گیرد که این امر نشان دهنده اعتماد به نفس بالای این افراد است. علاوه بر این نیز در طول پرواز اغلب خلبانان با چالش های مختلفی روبه رو می شوند که باید بتوانند با آرامش مسائل را حل و فصل کنند.
-قابلیت مدیریت استرس
خلبانان اغلب در شرایط بسیار پراسترس کار می کنند بنابراین یادگیری مدیریت استرس در شرایط پر تنش می تواند به او کمک کند تصمیمات درست را اتخاذ کند. البته بهتر است بدانید این قابلیت در یک فرآیند تدریجی باعث موفقیت خلبان خواهد شد زیرا خلبانان در موقعیت های مختلف مهارت های خود را تقویت می کنند.
-افزایش دانش عمومی
یک خلبان با توجه به شغلی که دارد به کشورهای مختلف سفر می کند که می تواند باعث افزایش دانش عمومی خلبانان شود. همچنین این مسافرت ها کمک می کند که آنها با تاریخ، جغرافیا و سیاست و فرهنگ بسیاری از کشورها نیز آشنا شوند.
-افزایش تطبیق پذیری
خلبانان به دلیل اینکه اغلب در شرایط آب و هوایی و جغرافیایی مختلف پرواز می کنند به مرور زمان قدرت تطبیق پذیری بالایی نسبت به شرایط شغلی خود بدست می آورند.
-جلوگیری از روزمرگی
خلبانان افرادی هستند که با داشتن وظایف فراوان و شرایط کاری متنوع هیچ گاه به روزمرگی دچار نمی شوند زیرا هر پرواز برای خلبان با چالش های مختلفی همراه است که می تواند جذابیت های خاصی را به همراه داشته باشد.
-ایجاد حس رضایت شغلی
شغل خلبانی به دلیل چالش ها و جذابیت های فراوان اغلب باعث می شود که خلبانان حس رضایت شغلی بالایی داشته باشند اما بهتر است بدانید که خلبانان می توانند خیلی زود بازنشسته شوند. بر اساس قانون خلبانان می توانند با داشتن 20 تا 30 سال سابقه کار بازنشسته شوند و حقوق بازنشستگی دریافت کنند.
بیشتر بخوانید:
تحقیق در مورد شغل کلاس دوم- اهمیت داشتن شغل چیست؟
گل فروش یعنی چه کلاس دوم – معرفی شغل گلفروشی برای کودکان
طلا فروش یعنی چه کلاس دوم – معرفی شغل طلافروشی برای کودکان به زبان ساده