تحقیق دانش اموزی

تحقیق در مورد جغد به زبان کودکانه (2)

تحقیق در مورد جغد به زبان کودکانه

جغدها پرنده‌ های جالب و دوست داشتنی هستند که بیشتر شب‌ ها بیدارند و روزها استراحت می‌ کنند. آنها چشمان بزرگی دارند که کمک می‌ کند در تاریکی خیلی خوب ببینند. جغدها پرندگانی شبگرد هستند که سوراخ‌ های گوش بزرگ و رو به جلو، منقاری شبیه شاهین و صورتی صاف دارند. از آنجایی که جغدها دوربین هستند، نمی توانند چیزی را در چند سانتی متری چشم خود به وضوح ببینند اما دید دور آنها، به ویژه در نور کم، فوق العاده خوب است. جغدها پرندگان شکاری هستند، به این معنی که حیوانات را شکار می کنند و می خورند. برخلاف بسیاری از پرندگان، جغد شب فعال است. فعالیت شبانه، پرواز آرام و صداهای عجیب و غریب، آنها را سوژه داستان های بسیاری کرده است. جغدها در سراسر جهان زندگی می کنند.

جغد چیست؟

جغد یک نوع پرنده است که بیشتر در شب‌ها شکار می‌کند. این پرنده دوست دارد در جاهای آرام و خلوت زندگی کند، مثل جنگل‌ها، کوه‌ها یا حتی باغ‌های بزرگ.

ویژگی فیزیکی جغدها

جغدها توانایی چرخاندن سر تا 270 درجه را دارند. این حیوانات 14 مهره در قسمت گردن دارند که باعث انعطاف پذیری بیشتر گردن آنها شده است. این قابلیت با سیستم گردش خون آنها سازگاری دارد به همین دلیل اجازه چرخش گردن، بدون قطع شدن جریان خون به مغز را می دهد.

طول آنها از حدود 13 تا 70 سانتی متر متغیر است و رنگ پرهای آنها قهوه ای، خاکستری یا سفید با رگه های متفاوت هستند. همچنین دارای دم کوتاه، بال های بلند و پنجه های تیز و بینایی و شنوایی عالی هستند. جغدها نمی توانند چشمانشان را زیاد تکان دهند اما می‌ توانند سر خود را کاملا بچرخاند تا مستقیماً به عقب نگاه کنند.

چرا جغد شب‌ ها بیدار است؟

چشمان جغد طوری ساخته شده که در تاریکی بتواند خیلی خوب ببیند. این ویژگی به جغد کمک می‌کند تا شب‌ها شکار کند و غذا پیدا کند. همچنین، گوش‌های تیزش می‌توانند صدای کوچک‌ترین حرکت‌ها را بشنوند.

غذای جغد چیست؟

جغدها به عنوان پرندگان شکاری سایر موجودات زنده را با استفاده از سازگاری های خاص و توانایی های منحصر به فرد خود شکار می کنند که این ویژگی آنها را از سایر گونه های پرندگان متمایز می کند. جغدها از حیوانات کوچکی مثل موش، قورباغه، حشره‌ها و گاهی پرندگان دیگر تغذیه می‌کنند. آنها شکارچیان ماهری هستند و با پرواز بی‌صدا به شکار خود نزدیک می‌شوند. 

آنها به طور کلی از پستانداران کوچک و بیشتر جوندگان تغذیه می کنند. برخی از گونه ها نیز به خوردن پرندگان و حشرات کوچکتر معروف هستند. جغدها اغلب حیوانات کوچکی مانند خرگوش، سنجاب، پروانه، ماهی، وزغ را در شب شکار می کنند و می خورند.

جغدها گاهی طعمه خود را به طور کامل می بلعند. آنها بعداً استخوان ها، خزها و پرهایی را که نمی توانند هضم کنند را تف می کنند و یا بالا می آورند. این حیوانات پس از شکار، طعمه را به محل زندگی خود می برند و به سرعت طعمه را می خورند.

از آنجایی که اندازه و مکان زندگی آنها متفاوت است، جغدها رژیم غذایی خود را بر اساس آنچه در آن زمان در دسترس است تنظیم می کنند. این بدان معنی است که اگر کمبود غذا وجود داشته باشد، جغد یاد می گیرد که کمتر غذا بخورد و صبر کند تا کمبود غذا حل شود و سپس غذای کافی می خورد.

چرا جغدها بی‌صدا پرواز می‌ کنند؟

پرهای جغد نرم و مخصوص هستند، به همین دلیل وقتی پرواز می‌کنند صدایی شنیده نمی‌شود. این کار باعث می‌شود شکارهایشان متوجه نشوند و راحت‌تر شکار شوند.

چگونه جغد می‌ بیند؟

چشمان جغد خیلی بزرگ است و نمی‌تواند آنها را به اطراف بچرخاند. به جای آن، جغد می‌تواند سرش را تا ۲۷۰ درجه بچرخاند و پشت سرش را هم ببیند!

خانه جغد کجاست؟

جغدها در جاهای مختلفی زندگی می‌کنند. بعضی از آنها در حفره‌های درختان، بعضی در غارها و بعضی روی شاخه‌های درختان لانه می‌سازند. آنها دوست دارند جایی زندگی کنند که راحت و امن باشد.  جغدها را می توان در سراسر جهان به جز قطب جنوب یافت. محل زندگی جغدها بستگی به محل خواب آنها دارد. جغدها روی درختان و بر روی شاخه های بلند می خوابند. البته گاهی بالای ساختمان ها یا داخل مکان هایی که متروکه هستند نیز دیده می شوند.

جغدها در طیف وسیعی از زیستگاه ها مانند بیابان ها، مراتع، جنگل ها، مزارع و مناطق شهری زندگی می کنند. آنها در اطراف مناطق کشاورزی یا صخره ها و همچنین تالاب ها و دیگر فضاهای باز دیده می شوند. جغدها معمولاً در مناطق جنگلی یا اطراف آن زندگی می کنند زیرا در این مناطق می توانند لانه بسازند و به راحتی طعمه ها (مانند موش) را در شب شکار کنند.

جغدها معمولا از الگوهای مهاجرت پیروی می کنند، به این معنی که در فصل های مختلف سال زیستگاه های متفاوتی دارند به عنوان مثال بسیاری از آنها در طول ماه های زمستان از مکان هایی مانند اسکاندیناوی، روسیه و ایسلند به بریتانیا مهاجرت می کنند. بطور مجموع حدود 95 درصد از جغدها زندگی در زیستگاه های جنگلی را ترجیح می دهند و هرچقدر که جنگل از درخت های بیشتری تشکیل شده باشد امکان زندگی جغدها در آن بیشتر خواهد بود.

حقایقی جالب در مورد جغدها

جغدها می توانند سر خود را به اطراف و حتی برعکس بچرخانند. آنها همچنین دارای سه پلک برای محافظت از چشمان خود هستند. پلک بالا برای پلک زدن و پایین برای خوابیدن است و پلک سوم از داخل به بیرون بسته می شود تا چشم ها تمیز بمانند.

جغدها دارای شکم دو قسمتی هستند، به این ترتیب آنها می توانند غذای خود را به راحتی هضم کنند. سپس آنچه را که نمی توانند هضم کنند به صورت گلوله هایی تبدیل و از بدن خارج می کنند. این روند بالا آوردن گلوله های غذای هضم نشده به آنها آسیبی نمی رساند. البته اندازه گلوله ها به نوع جغد و همچنین میزان غذای خورده شده بستگی دارد.

بال های جغد را می توان به دو قسمت مختلف دسته بندی کرد. پشت سر آنها بال های کوچکتر قرار دارد. بالهای بزرگتر از پرهای اولیه و ثانویه تشکیل شده که در زیر آنها قرار می گیرند. آنها همچنین دارای پنج نوع پر مختلف هستند که به آنها اجازه می دهد از خود محافظت کنند، اطراف خود را احساس کنند و بدون ایجاد صدا پرواز کنند.

جغدها شنوایی شگفت انگیزی دارند که به آنها اجازه می دهد طعمه خود را به خوبی شناسایی کرده و شکار کنند. با این حال، آنها در واقع گوش های فوق العاده کوچکی دارند که زیر پرهایشان پنهان شده است. جغدها طوری تکامل یافته اند که بدن آنها با محیط اطرافشان ترکیب شود و رنگ آنها نیز می تواند برای سازگاری با فصول مختلف در محیط خاص تغییر کند.

چند نوع جغد وجود دارد؟

در دنیا بیش از ۲۰۰ نوع جغد وجود دارد. بعضی از آنها کوچک و بامزه هستند و بعضی دیگر بزرگ و قوی. جغد شاخ‌دار، جغد برفی و جغد کوچک از معروف‌ترین نوع‌ها هستند.

آیا جغدها خطرناک هستند؟

برای انسان‌ها، جغدها معمولا خطرناک نیستند. اما اگر جغد احساس خطر کند، ممکن است از خود دفاع کند. پس بهتر است به لانه یا جوجه‌هایش نزدیک نشویم.

صدای جغد چگونه است؟

صدای جغد مثل “هو-هو” است. این صدا مخصوص جغدهاست و به کمک آن با جغدهای دیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

چرا جغدها نماد دانایی هستند؟

در داستان‌ های قدیمی، جغدها نماد دانایی و خرد بوده‌اند. چون همیشه آرام هستند و چشمانشان طوری است که انگار همه‌چیز را می‌دانند.

جوجه جغد چگونه به دنیا می‌ آید؟

جغدها تخم می‌ گذارند. بعد از چند هفته، جوجه‌هایشان از تخم بیرون می‌آیند. جوجه جغدها اول خیلی کوچک و کرک‌دار هستند و کم‌کم یاد می‌ گیرند که پرواز کنند.

گونه های مختلف جغد زمان تولید مثل متفاوتی دارند به این صورت که گونه ای از آنها فقط یکبار در سال تولید مثل می کند و گونه های دیگر در تمام سال می توانند تولید مثل می کنند. اما بطور کلی جغدها اغلب در اوایل بهار یا اواخر زمستان به دلیل اینکه در این زمان از سال غذای کافی وجود دارد جفت گیری می کنند.

جغد ماده حدود 2 تا 5 عدد تخم می گذارد و به مدت 30 تا 34 روز از آنها نگهداری می کند. در تمام این مدت جغد نر برای جغد ماده غذا می آورد. بچه ها در حدود 60 روزگی می توانند پرواز کنند و در کنار مادر و پدر خود بر روی درختان می خوابند.

آیا جغدها فقط شب‌ بیدارند؟

بیشتر جغدها شب‌ بیدارند، اما بعضی از آنها در روز هم فعال هستند، مخصوصا اگر غذای کافی پیدا نکنند.

جغد چقدر عمر می کند؟

جغدها بسته به محیط زندگی خود طول عمر متفاوتی دارند اما در هر صورت اغلب طول عمر زیادی ندارند. زیرا اکثر جغدها در طبیعت نمی توانند به سن بلوغ برسند اما آنها در باغ وحش می توانند تا حدود 20 سال نیز عمر کنند.

چرا باید جغدها را دوست داشته باشیم؟

جغدها به طبیعت کمک می‌کنند. آنها حیواناتی مثل موش‌ ها را شکار می‌ کنند و تعادل در طبیعت را حفظ می‌ کنند. همچنین ، دیدن یک جغد از نزدیک خیلی جالب و هیجان‌ انگیز است.

نتیجه‌گیری:
جغدها پرنده‌های قشنگ و مهمی هستند که نقش بزرگی در طبیعت دارند. آنها شکارچیان شب هستند و با ویژگی‌ های جالب خود، به یکی از جذاب‌ ترین پرندگان دنیا تبدیل شده‌ اند.


نکته پایانی:
اگر یک جغد دیدید، سعی کنید مزاحمش نشوید و از دور تماشایش کنید. شاید شما هم صدای “هو-هو” معروفش را بشنوید! 🌙🦉

ادامه را بخوانید :

چرا جغد در شب بیدار و فعال است کلاس دوم

3 تحقیق در مورد جغد برای کلاس دوم

خرگوش ها غذای چه حیواناتی هستند کلاس دوم

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا