تحقیق دانش اموزی

تحقیق درباره خرگوش کلاس دوم و همه پایه های تحصیلی

تحقیق درباره خرگوش

خرگوش ها پستاندارانی هستند که در سراسر جهان زندگی می کنند. آنها در چمنزارها، جنگل ها، بیابان ها و حتی شهرهای ما یافت می شوند. خرگوش ها حیواناتی کوچک و پشمالو هستند. آنها گوش های بلندی دارند که به آنها کمک می کند صداهای دور را بشنوند. خرگوش ها همچنین پاهای عقبی قدرتمندی دارند که به آنها کمک می کند سریع بدود. غذای مورد علاقه خرگوش ها گیاهان است. آنها از چمن، علف، برگ و میوه ها تغذیه می کنند. خرگوش ها حیواناتی اجتماعی هستند و اغلب در گروه های بزرگ زندگی می کنند. خرگوش ها حیوانات بسیار جالبی هستند. آنها می توانند پرش های بلندی داشته باشند و حتی می توانند در آب شنا کنند. خرگوش ها همچنین حیوانات بسیار باهوشی هستند و می توانند یاد بگیرند که ترفندها انجام دهند. خرگوش ها می توانند تا 70 کیلومتر در ساعت بدود. آنها می توانند در عرض چند ثانیه در یک لانه حفر کنند و معمولاً 6 تا 12 بچه در هر زایمان به دنیا می آورند. خرگوش ها حیوانات خانگی محبوبی هستند. آنها حیواناتی مهربان و بازیگوش هستند که می توانند همراهان خوبی برای کودکان باشند. با این حال، نگهداری از خرگوش ها مسئولیت زیادی دارد و باید قبل از خرید خرگوش، در مورد نیازهای آن تحقیق کنید.

ویژگی فیزیکی خرگوش 

خرگوش یک پستاندار پشمالو است که گوش های بزرگی دارد و با داشتن پاهای عقبی بزرگ به راحتی می پرد. این حیوان همچنین دم کرکی زیبا و دندان های جلویی مشخصی دارد که اغلب جلب توجه می کند. خرگوش ها حیوانات باهوشی هستند و قابلیت یادگیری دارند به همین دلیل حیوانات خانگی محبوبی هستند و مراقب از آنها بسیار آسان است. حدود 305 نژاد مختلف خرگوش در سراسر دنیا وجود دارد که شاید مهم ترین تمایز بین این خرگوش ها وحشی یا اهلی بودن آنها باشد. خرگوش‌ های وحشی اغلب دارای خز قهوه ای مایل به خاکستری کوتاه و ظاهری لاغر دارند. آنها معمولاً نسبت به انسان محتاط هستند و برای زندگی به عنوان حیوان خانگی مناسب نیستند. در مقابل اما خرگوش‌ های اهلی معمولاً گوش‌ های بلند‌تر و خزهای کرکی ‌تری دارند و همچنین در طیف گسترده ای از رنگ ها، شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند.

پاهای عقب خرگوش ها بسیار قوی است و به آنها نیرو و شتاب لازم برای حرکت سریع را می دهد. عضلات پاهای قوی آنها اجازه می دهد در هنگام فرار از شکارچیانی مانند روباه سریع تر حرکت کنند. آنها چهار انگشت تاردار روی پاهای عقب خود دارند که به آنها در حرکت کمک می کند.

خرگوش ها قابلیت پرش بالایی دارند و می توانند با یک جهش تا ارتفاع 90 سانتی متری بپرند و علاوه بر این خرگوش ها شناگران بسیار ماهری نیز هستند که در مواقع لازم به خوبی شنا می کنند.

خرگوش ها بینی خود را تکان می دهند تا بتوانند هوا را برای پر کردن ریه ها جذب کنند. علاوه بر این با تکان دادن بینی خود رد کوچک مولکول های شیمیایی یا فرومون های موجود در هوا را برای تشخیص خطر، شناسایی دوستان یا جفت حس می کنند.

پهنای سبیل های خرگوش به اندازه بدن اوست با داشتن این قابلیت می تواند هنگام عبور از تونل ها مطمئن شود که در تونل گیر نمی کند.

خرگوش ها حدود 8 ساعت می خوابند و دمای بدن آنها بطور متوسط بین 37 تا 39 درجه سانتی گراد است. وزن آنها نیز بین 1.5 تا 7 کیلوگرم متغیر است. ناخن و دندان های خرگوش بدون وقفه رشد می کنند و باید بطور مرتب کوتاه شوند.

حقایقی در مورد خرگوش

خرگوش ها قدرت شنوایی شگفت انگیزی دارند. گوش آنها حدود 10 سانتیمتر است. آنها می توانند گوش های خود را 180 درجه کامل بچرخانند تا بتوانند مکان دقیق منبع صدا را تشخیص دهند.

خرگوش ها علاوه شنوایی از قدرت بینایی بالایی نیز برخوردارند. در واقع، آنها تقریباً دید 360 درجه دارند، به این معنی که تقریباً می توانند پشت سر خود را نیز به راحتی ببینند.

این حیوان بامزه اغلب احساسات خود را از طریق حالات بدن و حالات صورت  بیان می کند. به عنوان مثال، اگر استرس داشته باشد، ماهیچه های صورت خود را منقبض می کند، اما اگر خیلی خوشحال باشد، کاری هایی مانند به هوا پریدن و تاب دادن بدن را انجام می دهد.

خرگوش ها معمولا در زمان گرگ و میش ( صبح و عصر) زمانی که خورشید در پایین ترین حد خود در آسمان است، فعالیت خود را آغاز می کنند زیرا در این زمان شکارچیان دید کمتری دارند.

خرگوش کجا زندگی می کند؟

خرگوش ها تقریبا در همه دنیا وجود دارند و زیستگاه اصلی آنها در مراتع، جنگل ها، علفزارها، تپه ها و تالاب ها است. البته لانه خرگوش ها در داخل زمین است. یک گودال با اندازه مناسب می تواند خرگوش و خانواده اش را در خود جای دهد. این حیوانات اجتماعی هستند و به صورت خانواده های چند نفره در کنار یکدیگر و محدوده مشخص زندگی می کنند.

خرگوش ها چه می خورند؟

خرگوش ها گیاه خوار هستند و از گیاهان مختلفی مانند علف، سبزیجات و میوه ها تغذیه می کنند. آنها همچنین از پوست درختان و ریشه های گیاهان نیز می خورند. خرگوش ها برای هضم غذای خود به مقدار زیادی آب نیاز دارند.  معمولا فکر می کنیم که خرگوش ‌ها فقط هویج می ‌خورند، اما یونجه، سبزیجات، میوه ‌های تازه، دانه ها، گل های برگدار و علف ها خوراکی هایی هستند که خرگوش ها از آنها تغذیه می کنند. رژیم غذایی خرگوش‌ها حاوی مقادیر زیادی سلولز از سلول های گیاهی است که به سختی هضم می شود. این مشکل هضم را خرگوش ها از طریق نوعی تخمیر در روده خود حل می کنند. خرگوش ها فضولات نرم خود را می خورند تا غذای خود را بیشتر هضم کنند و مواد مغذی کافی را از خوراکی ها کاملا استخراج کنند.

رابطه هویج و خرگوش

بهتر است بدانید که خرگوش ها فقط با هویج نمی توانند زنده بمانند زیرا هویج حاوی مقادیر زیادی قند است. بنابراین اگر خرگوش ها مدام هویج بخورند و نه چیز دیگر، دندان هایشان شروع به پوسیدگی می کند و همچنین بیمار می شوند.  خرگوش ها برای اینکه زندگی سالمی داشته باشند باید از غذاهایی مانند سبزیجات برگدار، یونجه، علف و میوه های تازه استفاده کنند. البته آنها گاهی هویج هم می خورند، اما فقط گاهی اوقات و البته به عنوان یک ماده مغذی!

چرا خرگوش مدفوع خودش را می خورد؟

خرگوش ها دو نوع مدفوع دارند یکی به شکل دانه ای و دیگری نرم و خمیری. مدفوع خمیری حاوی پروتئین و ویتامین است و خرگوش به محض دفع آنها را می خورد. این کار به بهبود هضم و جذب در دستگاه گوارش خرگوش کمک خواهد کرد.

خرگوش ها چگونه تولید مثل می کنند؟

 ماده خرگوش ها می توانند در هر سال تا ۸ بار زایمان کنند. هر بار بین ۳ تا ۱۲ بچه خرگوش به دنیا می آورند. بچه خرگوش ها به سرعت رشد می کنند و می توانند در عرض چند هفته از شیر مادر جدا شوند.

خرگوش ها با سرعت بسیار زیادی تولید مثل می کنند و خرگوش ماده پس از اینکه در حدود 4 تا 8 ماهگی بالغ می شود در تمام فصول آماده جفت گیری است. خرگوش نر در سه ماهگی بالغ می شود و گاهی با جفت ماده خود سال ها زندگی می کند و بچه دار می شود. دوره بارداری خرگوش ماده حدود سی روز است و معمولا در هر بارداری حدود 4 تا 12 بچه خرگوش به دنیا می آید.

خرگوش های ماده معمولاً مادران خوبی هستند و به خوبی از نوزادان خود مراقبت می کنند. بچه خرگوش ها حدود 10 روز بعد از به دنیا آمدن چشمان خود را باز می کنند و پس از شش هفتگی مستقل می شوند و از لانه خارج می شوند.

رشد دندان های خرگوش تا آخر عمر

بچه خرگوش ها پس از چند ماه مانند انسان ها دندان های شیری خود را از دست می دهند. اما به سرعت دندان های دائمی آنها جایگزین دندان های شیری می شود و تا آخر عمر رشد این دندان ها ادامه دارد. این حیوانات با خوردن علف و یونجه به فرآیند رشد دندان های خود کمک می کنند به این صورت که خوردن یونجه کمک می کند دندان های آنها به اندازه عادی رشد کند و فرسوده نشود و خوردن علف به دلیل داشتن سیلیس باعث می شود که دندان ها بیش از اندازه رشد نکنند. دندان های خرگوش هر سال 10 تا 12 سانتی متر رشد می کند و به همین خاطر با جویدن مواد سخت خرگوش دائم آنها را کوتاه می کند.

خرگوش ها چه کارهایی انجام می دهند؟

خرگوش ها حیوانات بسیار فعالی هستند. آنها دوست دارند بپرند، دوچرخه سواری کنند و بازی کنند. آنها همچنین دوست دارند پنهان شوند و در لانه های خود استراحت کنند. خرگوش ها حیوانات اجتماعی هستند و اغلب در گروه های کوچک زندگی می کنند.

خرگوش ها چقدر عمر می کنند؟

طول عمر یک خرگوش وحشی بین دو تا سه سال است، اما خرگوش های خانگی اگر به درستی از آنها مراقبت شود می توانند تا دوازده سال عمر کنند. مسن ترین خرگوش ثبت شده در دنیا 18 سال عمر کرده است.

آیا خرگوش حیوان خانگی خوبی است؟

نگهداری از خرگوش ساده است و آنها حیوانات خانگی سرگرم کننده ای هستند. خرگوش های بازیگوش هستند و قابلیت یادگیری بالایی دارند. آنها حیوانات ساکتی هستند و رسیدگی زیادی نیاز ندارند. اگر از بچگی آموزش داده شوند و برای ادرار و مدفوع آنها مانند گربه ها مکانی فراهم کنید یک حیوان خانگی فوق العاده خواهند بود. فقط باید توجه کنید که آنها به خاطر رشد دندانهایشان می توانند به مبلمان و وسایل خانه آسیب برسانند. بنابراین لازم است همیشه چوب های بهداشتی در اختیار آنها قرار داده شود. علاوه بر این برای آنها قفسی بزرگ و ترجیحا دو طبقه در نظر بگیرید که فضای کافی برای حرکت کردن داشته باشد.

بیماری ها خرگوش

خرگوش ها مانند سایر جانوران دچار بیماری های مختلفی می شوند. رایج ترین بیماری هایی که خرگوش ها را درگیر می کند عفونت های‌ قارچی‌ پوست‌ و مو، توکسوپلاسموز، تولارمی‌، سالمونلوز، هاری‌ و سل‌ است. بنابراین هنگام نگهداری از آنها به عنوان حیوان خانگی باید این موارد را مورد توجه قرار دهید. معاینه خرگوش توسط دامپزشک قبل از ورود به خانه بسیار ضروری است. بهتر است لانه ای در گوشه حیاط برای خرگوش خود در نظر بگیرید و حتما نظافت روزانه را انجام دهید. از تماس خرگوش با حیوانات ولگرد مانند گربه ها کاملا جلوگیری کرده و حتما بعد از دست زدن به خرگوش دست های خود را با آب و صابون شستشو دهید.

دشمنان خرگوش در طبیعت

خرگوش های وحشی دشمنان زیادی در طبیعت دارند از پرندگان شکاری مانند عقاب تا انواع گربه سانان مانند روباه و ببر و همچنین مارها، جغدها، شاهین و گربه های وحشی دشمنان این حیوان کوچک در طبیعت هستند. با اینکه خرگوش سرعت بالایی برای فرار از خطرات دارد اما آنها نیز مانند سایر حیوانات بالاخره شکار می شوند.

انسان ها نیز برای پوست و گوشت خرگوش ها را شکار می کنند. در برخی فرهنگ ها از گوشت خرگوش تغذیه می کنند و معتقدند که خاصیت درمانی دارد. خز نرم و خوشرنگ این حیوان نیز برای تولید لباس مورد استفاده قرار می گیرد.

آیا خرگوش ها در معرض انقراض هستند؟

در حال حاضر خرگوش های وحشی به دلیل شکار بی رویه و تخریب سکونت گاه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند. در کشورهای اروپایی تمهیداتی برای جلوگیری از کاهش جمعیت این گونه جانوری و جلوگیری از کاهش جمعیت آنها در حال حاضر در نظر گرفته شده است.

مطلب پیشنهادی: 

تحقیق در مورد آشیانه سازی یک جانور + اطلاعات و گزارش در مورد لک لک

3.6/5 - (85 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا