پزشکی و سلامت

آیا خود ارضایی در زنان باعث عقب افتادن پریود می‌ شود؟

استمنا یا خود ارضایی یک روش غیر طبیعی برای رسیدن به ارگاسم یا ارضای جنسی بوده که امروزه در همه افراد و جوامع وجود دارد. اکثر افراد خود ارضایی را حداقل یک بار در طول زندگی خود تجربه کرده‌اند. حال ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که خود ارضایی در زنان باعث تغییرات چرخه قاعدگی می‌شود یا خیر.

ما در این مقاله قصد داریم در مورد این موضوع که آیا خود ارضایی در زنان باعث عقب افتادن پریود می‌ شود یا نه صحبت کرده و در مورد خود ارضایی در دوران قاعدگی نیز توضیحاتی را ارائه دهیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، لطفاً تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

آیا خود ارضایی روی عقب افتادن پریود تاثیر دارد؟

آیا خود ارضایی روی عقب افتادن پریود تاثیر دارد؟

چرخه قاعدگی در زنان ارتباط مستقیمی با هورمون‌های بدنشان دارند و هر دلیلی که باعث تغییر در هورمون‌ها شود، می‌تواند باعث به هم خوردن این چرخه و کامل نشدن دوره قاعدگی شود. طبق تحقیقات علمی خود ارضایی دلیل مستقیمی بر عقب افتادن پریود در زنان نیست؛ اما جزو عواملی است که می‌تواند در بروز این اتفاق نقش داشته باشد و روی رفتار هورمون‌ها تاثیر بگذارد.

اکثر افراد به دلایل مختلف پس از انجام خود ارضایی دچار احساس گناه پشیمانی می‌شوند که همین اتفاق روی هورمون‌های بدن بانوان اثر می‌گذارد و در صورتی که آنها دچار استرس و نگرانی شوند، هورمون‌ها دچار نوسان شده و این پیشامد سبب تاثیر روی سیکل قاعدگی و تاریخ پریود می‌شود.

به همین دلیل می‌توانیم بگوییم که خود ارضایی در زنان به طور غیر مستقیم، باعث عقب افتادن پریود می‌شود. هر کاری که به طور مکرر و بی‌رویه انجام شود، قطعاً عوارضی را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین می‌شود نتیجه گرفت که خود ارضایی بیش از حد در زنان باعث تنبلی تخمدان، تورم کیست شده و اگر بانوان پس از انجام این کار دچار احساس اضطراب و نگرانی شوند، بعد از مدت زمان طولانی روی بدنشان تاثیر مخرب گذاشته و می‌تواند منجر به دیر باروری و یا ناباروری در آنها شود.

خود ارضایی در دوران پریودی

خود ارضایی چه در دوران قاعدگی باشد و چه نباشد، کار نسنجیده‌ای بوده و عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت. اما به این دلیل که در دوران پریودی تخمدان‌ها و رحم بانوان حساس‌تر بوده و بیشتر در معرض عفونت و بیماری‌ها قرار دارند، انجام خود ارضایی خطرناک‌تر است.

در این دوران واژن از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و باکتری‌ها و عفونت‌های قارچی سریع‌تر به درون رحم نفوذ پیدا می‌کنند. برخی از افراد معتقدند که انجام خود ارضایی در دوران پریودی باعث کاهش درد جسمانی پریودی و بهتر خارج شدن خون قاعدگی می‌شود.

این مسئله ممکن است برای یک بار خود ارضایی در قاعدگی صادق باشد؛ اما اگر این کار به طور مکرر در دوران پریودی انجام شود، ممکن است موجب عفونت در دستگاه تناسلیژ افزایش درد قاعدگی، خونریزی‌های شدید و غیر طبیعی، بی‌اختیاری ادرار، اختلالاتی مانند بی‌خوابی، ریزش مو، کاهش آبرسانی به پوست و… شود بنابراین انجام خود ارضایی در دوران پریودی به هیچ وجه صحیح نمی‌باشد.

آیا خود ارضایی کار نرمالی است؟

این کار نرمال و رایج است و به جرات می‌توانیم بگوییم همه انسان‌ها در طول زندگی خود حتماً آن را تجربه کرده‌اند. حتی در کتیبه‌های به جا مانده از گذشته های دور نیز تصاویری از عمل خود ارضایی به چشم می‌خورد.

در سنت‌ها و مذاهب مختلف، این کار را خطرناک، شرم آور و ناپسند جلوه داده‌اند و امروزه نیز چیزی که بیش از انجام خود ارضایی نگران کننده است این است که به دلیل همه‌گیر شدن فیلم‌های مستهجن و آزادی‌های بی‌حد و مرز، برخی از افراد به انجام این کار اعتیاد پیدا کرده‌اند و در واقع اعتیاد به خود ارضایی کار نرمال و سالمی نیست و باید فرد جهت ترک آن، همه تلاش خود را به کار بگیرد تا دچار عوارض مخرب ناشی از آن نشود.

خود ارضایی وسواسی چیست؟

در صورتی که انجام خود ارضایی تبدیل به یک اعتیاد شده و شکل وسواس گونه‌ای به خود بگیرد و فرد برای انجام این عمل، احساس اجبار در وجود خود داشته باشد؛ دچار خود ارضایی وسواسی شده است که باید برای ترک آن اقدامات لازم را انجام داده و یا از یک متخصص روانشناس بالینی کمک گرفته شود؛ زیرا در چنین شرایطی فرد دچار علائمی مانند اضطراب، افسردگی، ناتوانی در روابط عاطفی و رفتارهای وسواس‌گونه شده و با دیدن فیلم‌ها و عکس‌هایی که محتوای جنسی دارند، تحریک خواهد شد که عمل خود ارضایی را انجام دهد.

فردی که به خود ارضایی وسواسی دچار می‌شود، کیفیت روابط اجتماعی و عاطفی او به شدت کاهش پیدا کرده است و روزانه بین ۵ تا ۱۵ بار خود ارضایی می‌کند. همچنین پس از انجام این کار احساس تنهایی شدیدی کرده و ممکن است گاهاً پس از انجام خود ارضایی، هیچ رضایت جنسی برای او کسب نشود.

برای درمان خود ارضایی وسواسی قبل از هر چیز باید بپذیرید که این مشکل در وجود شما وجود دارد. پس از آن سعی کنید خود را با فعالیت‌های مفیدی مانند ورزش، مطالعه، تماشای فیلم، سرگرم شدن با شغل خود و… مشغول نگه دارید‌ در ابتدا به مدت یک هفته خود ارضایی را کنار گذاشته و اگر موفق به انجام این کار شدید، پس از آن می‌توانید این بازه زمانی را افزایش دهید تا کم کم بتوانید خود ارضایی را برای همیشه کنار بگذارید.

علت انجام خود ارضایی در دوران قاعدگی در دختران چیست؟

  • تنهایی: معمولا بانوان در این دوران از لحاظ عاطفی و احساسی بسیار حساس‌تر از سایر مواقع هستند و علائمی همچون گریه، پرخاشگری، افسردگی و… را از خود بروز می‌دهند و در صورت تمسخر و تحقیر از سوی دیگران، به سمت تنهایی روی آورده و همین احساس تنها بودن ممکن است منجر به انجام عمل خود ارضایی شود.
  • تماشای فیلم‌های پورن: همانطور که می‌دانید امروزه دسترسی به فیلم‌های مستهجن بسیار آسان‌تر شده و دختران ممکن است با دیدن فیلم‌ها و عکس‌های نامناسب در این دوران بیشتر تحریک شده و به سمت خود ارضایی روند.
  • دوستان منحرف: این عامل بیشتر روی دختران مجرد تاثیرگذار است. کارهایی همچون صحبت‌های جنسی با دوستان می‌تواند یکی از دلایل انجام خود ارضایی دختران باشد. همچنین در صورتی که دختران با جنس مخالف ارتباط دوستی داشته باشند و در مورد مسائل جنسی با آنها صحبت کنند، بیشتر به سمت خود ارضایی روی می‌آورند.
  • پوشیدن لباس‌های نامناسب: بهتر است که در دوره قاعدگی از لباس‌های راحت و گشاد استفاده کنید. پوشیدن لباس‌های چسبنده و تنگ باعث می‌شود که جریان خون در ناحیه لگن و کمر جمع شده و با این تجمع، آلت تناسلی تحریک شده باعث ایجاد تمایلات جنسی در بانوان می‌شود.
  • باورهای اشتباه: یکی دیگر از دلایلی که ممکن است بانوان در دوران قاعدگی به سمت خود ارضایی سوق پیدا کنند، داشتن باورهایی همچون ایجاد حس تسکین درد و آرامش پریودی است. در صورتی که خود ارضایی در دوران پریودی بیشتر از یک یا دو بار شود، منجر به افزایش شدید درد خواهد شد. برخی از افراد تصور می‌کنند که خود ارضایی در دوران پریودی باعث افزایش عطش جنسی خواهد شد. در خود ارضایی به دلیل اینکه کیفیت و تحریک جنسی به صورت مصنوعی و غیر واقعی است، فرد دچار لذت لحظه‌ای می‌شود و در مقایسه با تحریک و ارگاسم طبیعی سطح لذت کمتری خواهد داشت. بهتر است بدانید که انجام این کار در دوران پریودی خلاء عاطفی خانم‌ها را بیشتر می‌کند و دیگر از داشتن روابط جنسی با همسرشان رضایتی نخواهند داشت.
  • عدم تامین رابطه جنسی از سمت همسر: بعضی از بانوان در دوران پریودی علاقمند به ایجاد رابطه جنسی هستند و در صورت عدم تمایل همسر، دچار احساس سردی شده و ممکن است به خود ارضایی پناه ببرند. باید بدانید که داشتن رابطه جنسی در دوران پریودی اگر با رعایت اصول بهداشتی انجام شود، مشکلی ایجاد نخواهد کرد و در کاهش درد بانوان تاثیر مثبتی خواهد داشت.

سخن آخر

داشتن حس و غریزه جنسی چه برای مردان و چه برای زنان کاملاً طبیعی بوده یکی از نعمت‌های خدادادی است. اما باید بدانید که اعتیاد بیش از حد نسبت به هر چیز بر سلامت جسم و روح انسان تاثیر منفی خواهد گذاشت.

خود ارضایی در دوران پریودی برای بانوان منجر به اختلالات چرخه قاعدگی در دراز مدت می‌شود و همچنین دستگاه تناسلی آنها دچار عفونت‌های متفاوت خواهد شد.

اگر می‌خواهید از آسیب‌های جسمی و روحی خود ارضایی در امان بمانید، سعی کنید انجام این کارها از همین لحظه متوقف نمایید تا بدنتان سیکل طبیعی خود را طی کند و دچار عوارض ناشی از این کار نشوید.

ما در این مطلب در مورد خود ارضایی در دوران پریودی، عوارض آن و همینطور علل انجام آن توضیحاتی ارائه کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. در نهایت از صبر و توجه شما عزیزان، بسیار سپاسگزاریم.

سوالات متداول

۱_از کجا بدانیم به خود ارضایی اعتیاد پیدا کرده‌ایم؟

خود ارضایی عملی است که انجام مکرر آن، باعث اعتیاد به آن می‌شود. علائم زیر از جمله مواردی است که بیانگر این مسئله می‌باشد:

-از دست دادن کار و تحصیلات

-مختل شدن خواب و خوراک

-صدمه به روابط عاشقانه و زناشویی

-فقدان تمرکز

-اختلال در کارهای روزمره

-داشتن احساس تنهایی، افسردگی و پرخاشگری لحظه‌ای

۲_راهکارهای ترک خود ارضایی در دختران چیست؟

ورزش کردن و حفظ تناسب اندام یکی از بهترین راهکارها برای ترک خود ارضایی است. همچنین سعی کنید اوقات فراغت خود را با فعالیت‌هایی که دوست دارید مانند تفریح، کتاب خواندن، فیلم دیدن و… پر کنید. همچنین سعی کنید لباس‌های تنگ و بدن نما را در هنگام خواب به تن نکنید تا روی آلت جنسی شما فشار زیادی اعمال نشود.

فیلم‌های پورن را از زندگی خود حذف نمایید و مدت زمان استحمام خود را کم کنید. در ضمن می‌توانید با حضور بیشتر در جمع دوستان و خانواده، خود را مشغول نگه داشته و به تغذیه سالم خود توجه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا